Скъпа, вече не си на 20 – спри да носиш тези неща

жена дрехи
Снимка: iStock

Елиза Христакиева

Ако търсиш отговор на въпроса „как трябва да се обличам според възрастта си“, няма да го откриеш. Тук няма да си говорим за дрехите, които не ти отиват, защото вече си на 30 или 40.

Всяка жена трябва да се държи и облича така, както се чувства. Ако ти се носят тесни дънки или късо ярко сако, кецове или високи ботуши – направи го.

Да си гледат работата всички предубедени хора, които се опитват да ни поставят в някакви рамки! Носи това, което подчертава красотата ти, което те кара да сияеш и те зарежда със самочувствие. На колкото и години да си.

жена дрехи
Снимка: iStock

Днес ще си говорим за едни други неща, които понякога носим със себе си. Те са излишни и на 20, както и на 50. Но ако в първия случай можем да се оправдаем с това, че младостта е наивна, то с времето трябва да се научим да се освобождаваме от тях.

Всички сме носили или носим тези неща вътре в себе си в даден момент от живота. А те тежат прекалено много, затова трябва не само да ги свалиш от гърба си, но и да ги изхвърлиш. Да, нужни са време и усилия, за да успееш, но си струва.

Спри да носиш вината от миналото си.

Всеки е правил грешки и някои са те научили на нещо, пък други си ги повтаряла. Време е вече да си простиш, че не учи повече в училище; че изневери на гаджето си преди (1)5 години; че си поръча онази твърде скъпа рокля или че допусна грешка в работата вчера.

Вината може само да те парализира и да ти попречи да се радваш на живота. Всички сме склонни да живеем с истории за неуспехи и нещастия в миналото. Крайните самооценки, създадени на база на минали случки, са само истории – не твоя съдба. Възможно е в миналото да си правила доста противоречиви избори, но не забравяй, че това не си ти – това е една стара версия на теб, която не е знаела това, което знаеш сега. Прости ѝ.

жена дрехи
Снимка: iStock

Не казвам, че не трябва да сме критични към себе си. Напротив, анализирай поведението си в миналото (близко или далечно) и си направи някои изводи какво (не) трябва да правиш занапред. Но най-важното е да направиш всичко това с разбиране и обич към себе си. За всяка грешка си платила с пари, време, внимание и емоция. Вече може да спреш да плащаш.

Освободи се, извини се, ако има смисъл, прости и избери да живееш без вина и съжаление.

Спри да носиш очакванията и мнението на другите.

Възможно е, когато си била на 20, да си пушила, защото другите го правят; да си купувала дрехи, за да те възприемат по определен начин; да си се прикривала и преструвала, за да се харесаш на някого... Все пак, когато сме млади, търсим себе си и понякога искаме да се открием в одобрението на другите. Това е вроден инстинкт, но угодничеството на всяка цена е крайност, от която трябва да бягаш.

Да, ще има хора, които ще харесат това, което виждат. Те ще те ценят и обичат заради теб самата. Навярно вече дори ги имаш в живота си? Тогава ги цени и не пренебрегвай своите желания, за да се харесаш на всички останали.

Просто свали от гърба си всички очаквания на родителите, изисквания на обществото, мненията кога трябва да се омъжиш, как трябва да изглеждаш, а не е ли вече време за деца, какво правиш с парите си, няма ли да боядисаш вече косата си, докога ще я караш така...

Спри да носиш гнева от грешките на другите.

Някой някога те е наранил, обидил те е и не се отнесъл с теб добре. Не си го заслужавала, но се е случило. Независимо дали е било в детството ти, преди две години или миналия петък – освободи се от гнева.

Не е нужно да раздаваш втори шансове наред – има хора, с които се разминаваме и сме по-добре без тях в живота си. А ако си струва, подай ръка отново, но имай едно наум. И не забравяй, че много често думите и действията на хората показват техните страхове и недостатъци, а не са насочени лично към теб.

Спри да носиш страха от новото и неизвестното.

Нещо в живота не ти харесва? Ама наистина не те прави щастлива, не само защото някой ти е казал, че е пълна глупост? Тогава направи нещо по въпроса. Да, може да е страшно, но избери смелостта пред удобството.

цитат
Снимка: iStock | edna.bg

Впускай се в нови възможности, за да се учиш и развиваш, вместо да се примиряваш с това, което животът ти е дал. Не бъди като листото, което се носи по течението и зависи от волята на водата.

И най-важно – не позволявай някой да те убеди, че вече си твърде стара, за да търсиш щастието. Защото именно нещастието и неудовлетворението ще те накарат да изглеждаш по-стара с годините – много повече и от най-неподходящата дреха.

10 неща, които всяка жена заслужава в една връзка

 

Прочетете още:  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти