"Vaya Con Dios" отново с концерт у нас

Очарователната Дани Клайн
Снимка: Loud Concerts

Историята на "Vaya Con Dios" ("Вайa Кон Диос", в превод "Върви с боговете") започва през 1986г.

Групата е създадена от Дани Клайн, Дирк Шоуфс и Уили Ламбрегт, които оформят интересно акустично, soul, gypsy-blues трио. Първият им сингъл "Just a friend of mine" много бързо се превръща в хит. Групата става изключително популярна в родната си Белгия, а две години по-късно "Vaya Con Dios" стават световно известни.

Само част от най-успешните и превърнали се в класики, техни хитове са: "Night Owls", "What's a woman", "Nah neh nah", "Puerto Rico", "Heading for a Fall", "Don’t Break My Heart". Скоро след създаването на триото Уили напуска, въпреки успешното начало.

Години по-късно, през 1991г. Дирк също напуска групата и умира скоро след това. Албумът "Time Flies", който излиза на следващата година е невероятно тъжен и е изцяло дело на Дани.

През 1995г "Vaya Con Dios" издават албума "Roots and Wings", който се продава в повече от 7 милиона копия. Скоро след това Дани се оттегля от шоубизнеса, за да пътува и "живее живота си". След почти четири години, в които обикаля света, тя се завръща на сцената и поема отново пътя на музиката.

Последният албум "Comme on est venu…" излиза в края на 2009г, а песните в него са изпяти на френски език. Част от тях са написани от самата Дани, а при излизането на албума тя споделя:

"С този албум се завръщам към корените си, към любимите ми френски изпълнители, които слушах по радиото като дете."

В албума перфектно са съчетани горещият глас на Дани с ритъм енд блус и грууви лаундж.

През годините и до сега Дани Клайн работи с едни от най-добрите музиканти, пише голяма част от текстовете си и записва, но през цялото това време не спира да обикаля целия свят, да изнася концерти и да радва хилядите си почитатели.

До този момент групата е покорила сцените в над 40 държави и е изнесла хиляди концерти, повечето от които - напълно разпродадени.

Преди 2 години "Vaya Con Dios" отново напомниха за себе си с хита "Nah Neh Nah", като го преиздадоха в ремиксирана версия заедно с продуцентите от Milk&Sugar.

Сега ще имаме възможност да ги видим отново у нас! Те ще изнесат концерт на 20 април в Зала 1 на НДК, а билетите от ниските ценови категории вече са на изчерпване. Все още могат да бъдат намерени ограничено количество пропуски на цена от 45, 60 и 65 лв. в мрежите на Ticketstream и Eventim в цялата страна.

Припомняме, че предстоящият концерт на "Vaya Con Dios" е част от прощалното турне на групата и последен шанс за почитателите да видят своите любимци на живо. Обиколката ще започне след по-малко от месец в Бейрут.

По този повод Дани Клайн и компания предлагат на почитателите си да изберат част от песните, които "Vaya Con Dios" да изпълнят по време на концертите си. В това число и българските фенове ще могат да отправят музикалните си пожелания ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти