В асансьора с Пол Маккартни и с Уилям Дефо в кожата на Ван Гог (Плейлистът на Edna №9)

Пол Маккартни
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Дотук с тъгата по лятото - есента бавно си проправя път с не по-малко добри парчета и филми, които да очакваме.

Ето доза парчета и трейлъри от последната седмица, на които си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Ток и светлина

След като цяло лято си тананикаме “One Kiss” на Дуа Липа и Калвин Харис, идва нещо, което ще ни създава настроение и през новия сезон. Този път бъдещият хит “Electricity” забъркват продуцентите Diplo и Марк Ронсън (чиито тандем се нарича Silk City), а вихърът на англичанката с албански корени носи полъх от “Flashdance”.

Пол завинаги

Ето и нещо, което да ни връща към безгрижния полъх на лятото. “Back In Brazil” е едно от парчетата в новия 18-ти (!) студиен албум на сър Пол Маккартни – “Egypt Station”, който печели ушите ни с лежерното си звучене и способността на музиканта да не губи актуалност. И ако това не ви е достатъчно да се убедите в гения му – за обложката на албума (която е същата като картината тук) е използвана рисунка на Маккартни от 1988 г.

Глътка свежест

Ето от какво имаме нужда в края на лятото, за да си припомним, че живот има и след него. Доказва го Ели Раданова, която преди години мина през Music Idol, после за малко и в X Factor, но не спира дотам. Новото ѝ парче се казва „Споко, споко“  и ни кара да си поставим нова цел и то след средата на годината – да не приемаме живота толкова насериозно.

КИНО

С цветове към вечността

Неразбраният приживе талант на Ван Гог оживява в лицето на Уилям Дефо, чието изпълнение в “An Eternity’s Gate” вече жъне похвали от критиците. Наситените цветове от кадрите сякаш директно ни вкарват в картините на художника, а трескавото движение на камерата – в неспокойния му ум. Режисьорът Джулиан Шнабел признава, че това не е официалната версия за живота на Ван Гог, но се надява да ни доближи до същността на твореца.

18 години назад

Томас Винтерберг се заема да режисира историята около потъването на руската подводница K-141 Курск, което причинява смъртта на 118 моряци. Версиите за случилото се на 12 август 2000 г. са няколко, а тази от сюжета на „Курск“ се базира на книгата „Време да умреш“ на Робърт Мур. Ще ни я разкажат Колин Фърт, Матиас Шьонертс и Леа Седу, проследявайки какво се случва от другата страна на статистиката.

На вечеря с французин

Ерве Вилшез е френски актьор, висок едва 1,17 см, който нашумява през 70-те, но отнема живота си на 50 годишна възраст. В „Моята вечеря с Ерве“ него ще изиграе не много по-високият Питър Динклидж, благодарение на преживяванията от първо лице на сценариста и режисьор Саша Джерваси с Вилшез. Във филма на HBO се включва още Джейми Дорнан като журналист, който се сближава със звездата, и Анди Гарсия в ролята на Рикардо Монталбан, колега на Ерве от сериала „Fantasy Island”.

ОЩЕ

В асансьора с Джими и Пол

Представете си да сте на туристическа разходка в сградата на телевизия NBC в Ню Йорк, но да видите не само студията, но и водещия Джими Фалън заедно със самия Пол Маккартни! Реакцията ви сигурно ще е същата като на нищо неподозиращите късметлии, ползващи асансьора. Фалън, разбира се е в основата на изненадата, а това може единствено да е равно на смях.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти