Усмихнете се широко и празнувайте - днес е световният ден на усмивката!

усмивка жена
Снимка: Thinkstock

За 18-път днес се отбелязва Световният ден на усмивката, въведен по идея на американски дизайнер. Днес той се пада в първия петък за месец октомври, което означава, че имаме двоен повод за усмивка и празнуване!

Рекламният дизайнер от Устър, щата Масачузетс, Харви Бол е създал през 1963 г. усмихнатото личице, без да подозира, че то ще се превърне в един от най-разпознаваемите по света символи на доброто настроение и веселието. След това той учредява Световен ден на усмивката, който се чества именно днес.

С годините Бол започнал да се притеснява от прекалената комерсиализация на символа му, която заплашвала да погълне първоначалното му значение и цел. Тогава му хрумнала идеята за Световния ден на усмивката - ден, в който всеки от нас да се усмихва и да прави повече добри дела.


Харви Бол обявил първия петък от октомври всяка година за деня, в който усмивката не признава политика, география и религия и обединява всички добри хора по света.

Първото честване е през 1999 г. и Световният ден на усмивката се празнува по цялото земно кълбо и след смъртта на създателя си през 2001 г. Денят на усмивката подтиква хора на всякакви възрасти да проявят креативност в отбелязването на празника.

Снимка: Thinkstock


Възможностите са безброй - най-голямото усмихнато личице, образувано от хора, пускане на балони с оптимистични послания, рисуване с тебешир по уличния асфалт, състезание по хапване на сладкиш, посещения на болници и старчески домове, дежурства в най-близката безплатна кухня, раздаване на сертификати за усмивка.

Единственото задължително нещо в Световния ден на усмивката е да накара възможно най-много хора да се усмихнат и да бъдат добри. 

Снимка: Thinkstock

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти