Създадено за Мебели Виденов

Уютът идва с мебелите, а настроението – с декорацията. Вижте нашите идеи за по-красив дом.

Уютът идва с мебелите, а настроението – с декорацията. Вижте нашите идеи за по-красив дом.
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Краят на годината е перфектното време за почивка и за развихряне из дома, така че той да стане още по-уютен. Съвсем в реда на нещата е, когато извадите коледната украса и започнете с декорациите, да осъзнаете, че може би домът ви има нужда от освежаване, което няма да постигнете само с нова украса. Нуждаете се от повече -  нови мебели. Кога, ако не сега, да си подарите най-хубавия коледен подарък, който да не седи под елхата, а вие да седите върху него? В следващите редове ви даваме няколко идеи за създаване на разкош и уют за дома, към който няма да имате търпение да се върнете в края на работния ден и да се насладите с чашка чай в ръка.

Перфектният диван за почивка и веселие

Диваните често са първото нещо, за което хората се сещат, когато обмислят кои основни неща за хола ще им трябват – те обичайно са най-обемния елемент във всекидневната и затова горещо препоръчваме първо да изберете дивана и да координирате останалите мебели спрямо него. В зависимост от размера на стаята и стила на вашия декор, вие трябва и да обмислите как планирате да използвате хола си, тъй като това може да повлияе на типа диван, който ще си изберете. Ако сте голямо семейство или често каните гости, големият ъглов диван е страхотен избор.

д
Снимка: Мебели Виденов

Определено Бохо ни грабна окото заради класическия си дизайн и тъмнозеленото, което е сред най-тренди цветовете за дамаска този сезон. Двуместните или триместните дивани са подходящи, ако декорирате малки всекидневни, а тези с механизми за сън са чудесно решение, ако ви трябва допълнителна стая, освен спалнята или гостите често нощуват при вас. Влюбихме се в Пелион, който със сигурност ще привлича вниманието и ще добави чудесен и цветен акцент на помещението.   

д
Снимка: Мебели Виденов

Фотьойлите, от своя страна, пък са доста практично и дизайнерско решение, което е способно да придаде абсолютно нов облик на дневната. А още по-хубавото е, че са и практични, когато имат и иновативния клик-клак механизъм, който бързо ги превръща в мебел, на която да си полегнете, докато гледате любимото си предаване. Перфектен за тази цел е Принцес. Взимайте предвид и тапицерията, когато избирате диван – това оказва влияние върху структурата на стаята и има значение за поддръжката, от която вашият диван може да се нуждае в бъдеще. Диван с кожена тапицерия, например, е особено подходящ, ако имате малки деца или домашни любимци.

д
Снимка: Мебели Виденов

Секцията – щрих красота и стил

Следващото, на което трябва да обърнете внимание, е секцията – важна част от обзавеждането, което може да „облечете“ в своя собствен стил. Обичате цветя и книги или пък сувенири от пътуванията си? Всичко, което „крещи“ вашето име, ще намери място върху новата ви секция и ще преобрази интериора. Да вземем, например, електронните устройства  – въпреки че все по-често предпочитан вариант става окаченият на стената телевизор, много по-практично е да изберете секция, за да държите цялата си електроника заедно, особено, ако имате конзола за игри или дружи „джаджи“, чието място е именно холът. Секцията Монреал е чудесна, защото е голяма и позволява да приберете нещата, които стоят в хола на сигурно място, а и е благодатна за декорации.

д
Снимка: Мебели Виденов

Ако имате нужда от нещо по-минималистично, то самостоятелните етажерки, които се разполагат директно върху стената, като Бора са идеалният вариант. Секция за декорации като Стейн пък е подходяща, ако имате много книги или растения, които да допълват интериора на дневната.

д
Снимка: Мебели Виденов

Повече светлина

Осветлението е от решаващо значение за която и да е стая, защото е способно да промени коренно настроението и цветовете вътре. Особено през зимните месеци, когато денят става по-къс, ролята на лампата е още по-важна. Настолните лампи могат да преобразят коренно начина, по който изглежда холът ви. Те не са само с практична функция като, например, за четене или работа в хола, но могат също да ви помогнат да контролирате по-добре стила и атмосферата на стаята. По-доброто осветление също така прави оптически стаята по-просторна, което е особено полезно, ако декорирате малка всекидневна. Харесахме си този лампион, който ще добави малко шик, а що се отнася до горното осветление, мотото ни е „нека има светлина“ и затова залагаме на лампа за таван с 5 крушки.

д
Снимка: Мебели Виденов

Всички наши предложения, а и много повече, ще откриете в Мебели Виденов, които не просто празнуват „черен петък“, а през целия ноември им е петъчно с подобаващи цени до -40% намаление на продукти за дневна. Разгледайте изобилието от предложения и се влюбете в мебелите, които ще преобразят вашата дневна и ще създадат мечтания уют. След като си набавите всичко необходимо от Мебели Виденов, ви остава само да украсите коледно, да си поемете въздух и да посрещнете гости в преобразения си хол.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти