Създадено за Femarelle

Удоволствието да си жена, независимо от възрастта

Удоволствието да си жена, независимо от възрастта
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

От плитките и панделките, през бунта и непокорството на младежките години, към битките за себереализация, романса на любовта и създаването на семейство, редом с грижите, обичта и отговорностите, до побеляващите коси и все по-дълбоките бръчици около очите, безсънието и излишните килограми, с които става трудно да се преборим – женският път е изпълнен с предизвикателства, трансформации и метаморфози. Момичетата се превръщат в жени, амазонките стават майки, диско-кралиците заменят дансинга с домашния уют и хубавата книга, неуморните намаляват темпото, за да се насладят на спокойствието и да усетят малките тихи моменти на непретенциозното щастие. И сякаш тъкмо когато жените намерят баланса, когато се почувстват едновременно мъдри и млади, красиви и уверени, реализирани и кипящи от нови идеи, телата им напомнят, че младостта отминава, а онези, които дръзнат да възразят срещу това, да заявят, че са готови за нови постижения, се изправят срещу първите признаци на менопаузата.

Нередовният месечен цикъл, топлите и студени вълни, трудното заспиване и нощното изпотяване, физическата болка и липсата на гъвкавост, меланхолията, някои депресивни състояния и ниското либидо, могат да са сред първите симптоми на климактериума, когато непримиримият женски дух се изправя в неравна битка с възрастта, биологичните и хормонални промени. 

Незнанието и липсата на подробна информация за климактериума често са основни причини, които превръщат средната възраст при жените във време на терзание, физическо и емоционално неразположение. Безплатната електронна книжка „Без пауза в твоята менопауза“ на нехормоналния продукт за женска грижа Femarelle  е създадена, за да разясни и помогне на жените в този често стресиращ и потискащ етап от живота им, да им даде съвети и насоки за справяне с притесненията, хормоналния дисбаланс и реакциите на тялото по време на настъпващия етап на перименопаузата и менопаузата.

Снимка: Femarelle

За много жени „критическата възраст“ е краят на активните години, за други това е тема табу, която не обсъждат на всеослушание, защото се притесняват, страхуват или срамуват, защото упорито вярват, че именно тогава губят своята женственост, женската си сила и обаяние - магията, с която ги е дарила нежността на пола. Това далеч не е така. Средната възраст е просто нов етап в житейското приключение на жената, когато тя може напълно да разгърне своя творчески потенциал и заложби, да планира  новите си цели, да последва амбициите и мечтите си, да използва натрупаните опит и знания, за да заблести отново с цялата палитра на зрялата женственост. Безплатното електронно издание на книжката за менопаузата на Ферамел дава идеи и насоки как да помогнем на тялото и психиката си да останат в добра кондиция и да подсилим своя позитивизъм и ентусиазъм с двигателна активност, промяна в начина на хранене и с помощта на билкови и нехормонални медикаменти, разработени за жени с различен темперамент, оплаквания и симптоми.

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Жената може да бъде красива и пълноценна във всяка възраст, а броят на годините е натрупаният опит, знания и умения, с чиято помощ се справяме по-лесно и безболезнено с житейските ситуации, пред които се налага да се изправим. Книжката на Femarelle е достоверен и подробен източник на информация и съвети, които ще ни помогнат в откриването на личния си път и начини за справяне със симптомите на „критическата възраст“. Защото независимо от етапите, през които преминава женското тяло, животът е приключение, а добрата физическа форма, емоционален баланс и грижа ни помагат да го живеем с удоволствие, повече радост, по-спокойни и по-наясно със себе си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти