Творческа Академия „Заешка Дупка“ организира ексклузивна среща с немска писателка

писане
Снимка: iStock

Благодарение на партньорството ни с Гьоте-институт България Творческа Академия „Заешка Дупка“ ще срещне своите курсисти с немскоезичната авторка Олга Грязнова.

Срещата с нея ще се състои на 25-ти март от 19:00 ч. в Библиотеката на Гьоте-институт България. Допуснати до тази лекция ще бъдат само и единствено курсистите на Творческа Академия „Заешка Дупка“ от пролетното издание на Академията тази година. Олга Грязнова ще им разкаже за методите на преподаване на творческо писане и различните подходи към тях, като направи сравнение между руската, немската, българската и американската система. Писателката ще засегне подробно темата за творческо писане в немскоезичното пространство и за работата с младите писатели ѝ там.

писане
Снимка: Творческа Академия Заешка Дупка

Олга Грязнова е родена през 1984 г. в Баку, израства в Кавказ, но пътят ѝ я води до престои в Полша, Русия и Израел. През 1996 г. се премества с родителите си в Германия. Завършва литературно писане в Германския литературен институт в Лайпциг, в Университета по изкуства в Берлин и в Московския литературен институт “Максим Горки”. Била е водещ на множество уъркшопи в Германия, преподавала е и в Литературния институт в Лайпциг и в Швейцарския литературен институт в Биел.

Позната е на българската литературна публика с романа си „Руснакът е човек, който обича брези“, за който получава литературната награда за дебютен роман „Клаус-Михаел Кюне“ и международната литературна награда на фондация „Анна Зегерс“. Носител е на специалната стипендия „Преминаващи граници“ на фондация „Роберт Бош“.

Edna рядка и безценна среща, на която можете да се насладите, ви очаква, стига да се осмелите да скочите в необятния свят на писането! Гьоте-институт България и Творческа Академия „Заешка Дупка“ ви очакват!

Прочетете още:

Започна приемът в петото издание на единствената по рода си Академия за творческо писане „Заешка Дупка“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти