Създадено за Regulatpro®Bio

Твоят имунитет - всичко важно на едно място

Твоят имунитет - всичко важно на едно място
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Телата ни имат невероятна способност да се борят с инфекциите, но можем да се възползваме от това, само ако имаме добро разбиране за имунната система и как работи тя.

Наличието на познания за имунната система може да ни помогне да вземем информирани решения, когато става въпрос за цялостното ни здраве, хранене, избор на начин на живот и др.

В продължение на целия зимен сезон се опитваме почти ежедневно да поднасяме нова или да припомняме стара информация, свързана с подкрепата на имунитета, неговото функциониране и начините да се предпазваме от болести.

Тази зима решихме да сме ви още по-полезни и създадохме с колегите от Vesti.bg отделна, посветена само на това категория - Твоят имунитет.

Там, в партньорство с един от лидерите в подкрепата на имунитета Regulatpro Bio, редакторите подреждаме богата колекция от достоверни статии за разнообразните начини, по които е добре да се грижим за здравето си през зимата.

В следващите месеци категорията ще се допълва с нови материали и с нови изследвания, за да знаете как да подкрепите организма си в този “болен” сезон.

Междувременно припомняме основните правила за поведение през зимата, така че да държите болестите възможно най-далече:

  1. Проветрявайте редовно помещенията, в които стоите. Това, че стаята “ще изстине” всъщност е добра новина - така ще нарушите комфорта на вирусите, които най-добре се размножават в топла, влажна, задушна атмосфера.
  2. Хранете се добре и здравословно, като наблягате на ферментиралите зеленчуци и хранителни добавки с ферменти.
  3. Разхождайте се всеки ден на чист въздух, дори да е студено. Ако времето е слънчево, на всяка цена се попечете малко на слънце, за да съберете витамин D.
  4. Спете достатъчно, защото умората е най-лесният начин да пуснете вирусите в тялото си.

За всички останали съвети, посетете и посещавайте редовно рубриката "Твоя имунитет" ТУК

Снимка: Vedra International

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти