Създадено за Lidl

Тръгваме за Италия още днес

Тръгваме за Италия още днес
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Омръзна ли ви стоенето вкъщи? Изгубихте ли апетит за еднообразните вечери у дома?

Да, ние също. Затова ви предлагаме да отидем до Италия. Можем да сме там още тази вечер. Ще се потопим в езика, забележителностите и вкусовете на една от най-романтичните страни в света.

Защото нашето пътешествие ще е пътешествие на сетивата, не на тялото. То ще си остане тук, в България – в София, Плевен или Балчик, но цялото ни същество ще се потопи в Италия. Ето как:

Viva La Musica!

Какво е Италия без нейната музика, без леещия се като водопад италиански език? Представяте ли си изобщо разходка из Неапол без отнякъде да се чува чувствена цигулка? Необходимо е само да пуснете хубав плейлист през кухненското си радио с италиански канцонети и за миг звуците ще ви пренесат край каналите на Венеция или в кафенето на някой идеален площад с църква, пазар и мушкато по прозорците. Какво като навън е зимен студ.

Aperitivo

г
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Какво бихте правили, ако сте в Италия в 6 следобед? Нима ще се тръшнете на дивана и ще си пуснете новините? Не, разбира се. В 6 следобед в Италия е време за аперитив и сладки приказки.

Забъркайте лесно един Аперол Шприц и се обадете на най-емоционалната си и бъбрива приятелка.

Аперол се прави с 50 мл аперол, 150 мл просеко, 30 мл газирана вода, малко лед и парченце портокал. А за приятелката – вече сме сигурни, че поне една ви е дошла на ум.

Pasta, pasta, pasta!

И пица, разбира се. Макар италианците да не бързат да седнат на масата и вечерята им да започва чак в 10 часа, ние сме ужасно нетърпеливи да се потопим в най-любимата ни част от Италия – храната ѝ.

Направете си богата на вкус паста Карбонара – една от емблемите на Италия, съдържаща простички съставки, които обаче допринасят за така характерния италиански чар. Необходими са ви алуминиев тиган, всички съставки за пастата и около 25 минути наслада за сетивата и обонянието, докато приготвяте тази вкусотия. За децата – съветваме ви да се насочите към вечния им фаворит - пица Маргарита. Още една класика, за която ви трябват само три елемента - доматен сос, моцарела и босилек, и разбира се, много настроение.

г
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ако все пак имате нужда от помощник готвач, за да сте сигурни, че сте запазили неповторимия италиански вкус, то може да го намерите на клик разстояние, ето тук. 

За компания на вечерята отворете бутилка хубаво кианти и оставете телефоните в другата стая. Един от законите на италианската вечеря е никакви дигитални устройства, никакви телефони, само автентични семейни разговори.

Освен пастата и пицата, зарадвайте небцето си и с другите италиански вкусотии – прошуто, мортадела, панчета и вентричина.

Добавете няколко брускети отстрани и италианската вечеря ще е истински съвършена.

Помниш ли, когато...

Ако сте от късметлиите, които вече са посетили Италия, можете да разгледате отново снимките от там. Лесно е да ги пуснете да се сменят автоматично на екрана на телевизора или компютъра, докато вечеряте. Така Италия ще е не само на върха на езика, но и пред очите ви.

А за десерт?

Няма как да е италианско пътешествие без dolce – малка купичка панакота или няколко амарети.

Пуснете си филма „Перфектни непознати“ и се насладете на десерта си, докато наблюдавате отношенията по италиански между няколко приятели - достоен завършек на нашето въображаемо италианско пътешествие.

Ciao!

П.П. Имате желание за още Италия? От 15 февруари 2021 в магазините на Lidl ще откриете изкусителни шедьоври в италиански стил. Вижте още тук!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти