„Тройка на разсъмване“ на 22: легендарното радиотрио и приключенията им през годините

Всички фенове на радиото могат да признаят, че „Тройка на разсъмване“ е най-запомнящият се сутрешен блок в българския радиоефир. Дори да не сте си пускали радио от години или да го слушате само в колата, няма човек, който да не може да разпознае легендарното трио.

Преди броени дни радио Витоша отпразнува своя 31-ви рожден ден, а Милена, Тодор и Кирил, които са част от неговата история вече 22 години, озариха ефира на „На кафе“ с емблематичните си гласове и забавните си случки през годините.

Милена, Кирил и Тодор – за началото на най-известната радио тройка в ефир

Тройка на разсъмване
Снимка: радио „Витоша“

„Стиковането ни беше двегодишен процес. Аз "кацнах" в радио „Витоша“ на 1 юли 99 г.. Щяха да ме обучават само за уикендите. Преди това бях в радио „Тангра“ при Косьо Марков и Кирил Маричков. Изкарахме така няколко месеца, през лятото на 1999 г. Бяхме първото радио, което започна да прави партита по площадите. Няколко месеца по-късно решихме, че след като това радио се обновява като стил и като музика, значи трябва да направим едно истинско западно шоу с пълна лудница и с много хора. На 6 декември направихме „Тройка на разсъмване“. Били сме трима, били сме четирима...“, разказва Милена Златкова.

Тодор Милиев пък от своя страна споделя, че в началото е смятал, че въобще няма да се получи, но ето, че след 22 години спойката им се оказва неразрушима.

„Правили сме и експерименти. Имало е седмици, в които няма какво да зададеш като тема. През лятото понякога имаш чувството, че никой не го интересува нищо, освен почивката с коктейл в ръка“, споделя Тодор Милиев.

И тримата са на общото мнение, че това, което наистина пали слушателите са „общочовешките“ или т.нар „евъргрийн“ теми, които касаят взаимоотношенията, емоционалния свят на човека.

Тройка на разсъмване
Снимка: радио „Витоша“

„Например как се справят в отношенията, когато единият от двойката има деца и когато другият трябва да е нещо като втори родител на това дете, приемаш ли се като такъв?“ е най-пресният пример, който Милена дава за такива теми.

„При нас в ефира, всеки има равни права и своя гледна точка“, категоричен е Кирил Петров.

Различни, но заедно

Оказва се, че различията между тримата прави динамиката между Тодор, Кирил и Милена това, което е.

Тройка на разсъмване
Снимка: радио „Витоша“

„Ние тримата правим едно изречение“ казва Милена.

А Кирил допълва, че когато и тримата имат много различни мнения по дадена тема, си казва „това ще стане“.

За младите слушатели

Милена е на мнението, че младите им слушатели са способни да филтрират, гледат да не изпадат в крайности, и че често излишно се притесняваме за светогледа им.

„Това, което забелязвам при младите, което е от хубавите неща, е че те нямат това, което ние дълги години го имахме, да определят човека в зависимост това какъв е цветът на кожата, каква музика слуша. Това при тях го няма и казват „Няма значение“ споделя Тодор.

Кампанията „Повече българчета за България“ става на 17

Тройка на разсъмване
Снимка: радио „Витоша“

„Кампанията стана на 16 години, а през март започваме 17-та. Развихме я през годините и вече има не само репродуктивна помощ, но и грамотна помощ. Гледаме с радост какво сме успели да задвижим и да постигнем“ казва Милена за „Повече българчета за България“ .

„Вече може спокойно да се говори от няколко години насам за инвитро процедури, за проблемите, които и мъжа и жената могат да имат. Когато започнахме преди година кампанията хората не смееха да говорят по този въпрос“ споделя Кирил.

Равносметката на Тодор пък отбелязва, че хората разбраха, че проблемът е 50 % при мъжа 50% при жената, докато преди години мъжете са отказвали да го приемат.

Снимки, спомени и смях

Може би най-отпускащата част от този разговор са снимките, които триото разкри пред зрителите на „На кафе“.

Тройка на разсъмване
Снимка: радио „Витоша“

Те отключиха и забавни истории за случки, които са се случвали на тройката през годините, включително тиймбилдинг-барбекюто, което са организирали на „Железница“. От тази снимка разбираме, че Тодор е най-добрият кулинар сред тях и неговите идеи се трансформират в играта „Познай рецептата“.

„Даваме идея на хората „Какво можеш да сготвиш от моркови, картофи и кайма? И се започват най-безумните рецепти.Обикновено го правим преди Великден, за да си покрият сметката за великденската трапеза“ казва Милена през смях.

„И да вдигнем малко самочувствието на хората, защото като гледа всички тези кулинарни формати, човек се потиска." допълва Кирил.

За да видите останалите снимки и да чуете забавните истории от рождените дни на „Тройка на разсъмване“, гледайте видеото.

Тройка на разсъмване
Снимка: радио „Витоша“

 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти