„Това се случи на Майорка“ ни пренася на мечтан остров - но дали и ваканцията ще е такава?

книга
Снимка: PR архив Издателство Кръг

Двуседмична идилия на остров Майорка, та кой не мечтае за ароматите, вкусовете и пейзажите, които предлага Средиземноморието! Но дали семейство Пост ще успее да се наслади на мечтаната ваканция, или съдбата е приготвила изненада за всеки от тях? „Това се случи на Майорка“ разкрива в същина сложността на взаимоотношенията между хората, както в близостта на семейния кръг, така и извън него. Романът на американската майсторка на бестселъри Ема Страуб е в книжарниците с логото на издателство „Кръг“. Изданието е в превода на Руслана Маргова и със свежата корица на Kontur Creative.

Семейство Пост преживява труден период. След 35-годишен брак Франи и Джим са изправени пред криза в отношенията си – Джим е уволнен от работа, след като е хванат в интимни отношения със своя стажантка. Франи, която обича да контролира ситуацията, все повече осъзнава, че изпуска юздите. Синът им Боби отдавна е напуснал семейното гнездо, за да създаде свое със значително по-възрастната си приятелка Кармен, но дали при тях нещата са толкова розови, колкото изглеждат?

Тийнейджърката с разбито сърце Силвия се впуска в гореща авантюра със сексапилния си учител по испански – начинание, опасно за младо момиче, поставило си за цел да изгуби девствеността си. Цялата картина се допълва прекрасно от най-близките приятели на Франи – гей двойката Чарлз и Лорънс, които на пръв поглед неразделни, също крият своите тайни.

Затворени заедно в прекрасна вила на Майорка, героите поддържат крехък баланс в отношенията помежду си. А пред читателя от самото начало предизвиква интерес въпросът „Кога и как ще се обърка всичко?“. Опитна в разгръщането на сюжети обаче, Страуб довежда ситуацията до невъобразима развръзка.

Перфектно преплетените отношения и плътните образи на героите са развити в страстната атмосфера на Майорка: плажове, палми, слънце, танци и много храна. От страниците на книгата почти успяваме да вкусим острова, да усетим морския бриз и жаркото слънце. И от край до край книгата е подправена с обилна доза хумор. Любим роман на читателите с над 70 хил. оценки в читателския сайт Goodreads „Това се случи на Майорка“ е всичко, от което имаме нужда за едно по-добро лятно настроение!

„Психологически, проницателен и комичен „Това се случи на Майорка“ е съвършена компания край басейна.“- „Бостън Глоуб“

Ема Страуб е американска писателка, авторка на 5 бестселъра на „Ню Йорк Таймс“, сред които и „Това се случи на Майорка“. Книгите й са публикувани в над 20 страни. Заедно със съпруга й притежават независима книжарница в „Бруклин“, Ню Йорк.

книга
Снимка: Издателство Кръг

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти