„Това, което правим приживе, отеква във вечността“: как изглеждат героите от филма „Гладиатор“ 22 години по-късно

Гладиатор Ръсел Кроу
Снимка: IMDb/Dreamworks LLC & Universal Pictures

Габриела Сахатчиева

Не се и съмняваме, че всеки е гледал поне веднъж филма на Ридли Скот, който спечели сърцата (и статуетките) на зрители и критици преди цели 22 години. Да, „Гладиатор“ излезе на големия екран преди малко повече от две десетилетия, а през това време посланията му за цената на властта, смелостта и силата пред лицето на смъртта и любовта на един човек, който е готов да даде всичко в името на семейството си, продължиха да бъдат все така актуални и въздействащи.

Историята ни среща с император Марк Аврелий, който решава да предаде властта на най-способния си и предан генерал – Максим Децим Меридий. Въпреки това на трона се възкачва коварният му син Комод, който, завладян от желание за мъст, нарежда да убият генерал Максим, който обаче успява да се изплъзне на пратените преторианци да го убият. След множество препятствия бившият генерал става гладиатор, който постепенно се превръща в най-смелия и обичан боец в Колизеума.

През 2001 г. филмът печели цели 5 награди „Оскар“ (от общо десетте номинации) – за най-добър филм, главна мъжка роля на Ръсел Кроу, звук, специални ефекти и костюми. „Гладиатор“ има общо 54 награди и 104 номинации за различни награди, а през същата година грабва и признанието на публиката на наградите „Златен глобус“.

22 години по-късно може да не разпознаете някои от актьорите, а други, за съжаление, вече не са между живите. Разгледайте в галерията ни как са се променили любимите образи от „Гладиатор“!

Как изглеждат героите от филма „Гладиатор“ днес

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти