Създадено за Regulatpro®Bio

Топлата зима е изпитание за имунитета

Топлата зима е изпитание за имунитета
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Нетипичната за нашите ширини топла и влажна зима не ни помага много в борбата с вирусите. Честите, резки температурни промени още повече изтощават тялото ни, защото то неуморно се опитва да се адаптира към външните условия.

Като резултат боледуваме по-често, оздравяваме по-трудно и сякаш минават месеци преди да спрем да кашляме и носът ни да се отпуши.

Нашето собствено поведение не допринася много за добрия имунитет, защото храним тялото си с нездравословна храна, не се разхождаме на чист въздух и изобщо забравяме да се движим активно. Само от дивана до колата и обратно.

Ето защо колегите от vesti.bg и специалистът по имунитет Regulatpro създадоха заедно категория "Твоят имунитет". В нея редовно се публикуват материали, свързани с различните доказани начини, по които можем да помогнем на имунитета си.

Припомняме основното:

Здравословна храна

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ядем, за да сме здрави. А това ще рече непрепработена, естествена храна, без да изпускаме нито една от хранителните групи - протеини, въглехидрати, мазнини. Не забравяме витамините и минералите - двигатели на нашето здраве. 

Здравословно ежедневие

Нито стрестът, нито безсънието, без значение дали е заради сериал или от притеснение, няма да ви помогнат да се разболявате по-малко. Ние имаме нужда от сън точно както имаме нужда от храна и вода, така че не се лишавайте за нищо на света от 8-те часа здраве. 

Ако стресът ви е в повече, запишете се на спорт. Не е нужно да покорявате високи спортни висини, а да “изпотите” стреса и да се приберете у дома с прочистено съзнание.

Слънце

ff
Снимка: Regulatpro®

Хубавото на топлата зима са повечето слънчеви дни, на които се радваме. Не изпускайте възможността да наситите тялото си с полезния за имунитета витамин Д като редовно се излагате на слънце.

Ако козметиката ви за лице е със слънцезащитен фактор, както би трябвало да бъде, можете да откриете ръцете си до лактите и да поседите така на слънце десетина минути. Тази “фототерапия” ще се отрази благоприятно и на имунитета, и на настроението ви.

За още съвети как да поддържаме здравето си, посетете категорията “Твоят имунитет” във Vesti.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти