Tитаник 2 ще отплава през 2022 г. и те очаква на борда

Титаник
Снимка: Paramount Pictures and Twentieth Century Fox

Кораб, точно копие на потъналия Титаник, ще бъде спуснат на вода през 2022 година и ще повтори историческия маршрут от 1912 г., съобщава агенция ТАСС.

Титаник 2 ще бъде готов за двуседмично пътешествие от Сингапур до Дубай преди да отплава от Саутхемптън до Ню Йорк, както съименика си преди 110 години, които ще бъдат навършени през 2022 г. Предвидено е през летните месеци корабът да осъществява редовни плавания от Великобритания до САЩ.

Титаник
Снимка: Getty

Проектът беше обявен още през 2012 г., но поради финансови трудности работата над него беше преустановена през 2015 г. Построяването му се осъществява от компанията „Блу стар лайн“, ръководена от австралийския бизнесмен Клайв Палмър.

Потребители на социалните мрежи вече изказаха мнението си за Титаник 2, а някои от тях наричат това „една от най-лошите идеи в историята“ и предизвикване на съдбата.

Титаник
Снимка: Getty

От компанията обаче обясняват, че за разлика от интериора, който ще бъде същия като на оригиналния кораб, плавателният съд ще бъде оборудван със съвременни навигационни системи.

Строителството на кораба ще струва 500 милиона долара. Той ще може да превозва 2,4 хиляди пътници и 900-членен екипаж.

Вижте тук незабравимите цитати от филма „Титаник“ >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти