Тя е само на 4 месеца, а вече позира като Фрида Кало, Мадона и още прочути жени

бебе фотография
Снимка: SWNS/The Independent

Отдаването на почит към великите дами от историята придобива нови измерения, когато една американка решава да снима дъщеря си като едни от най-значимите жени на всички времена.

Джанел Уекслър е фризьорка от Чикаго и майка на две деца, която забелязва прилики между чертите на четиримесечната си дъщеря Либърти и Фрида Кало. Тогава на Джанел ѝ хрумва да облече Либърти като мексиканската художничка, а след сполучливата снимка решава да продължи с още кадри.

бебе фотография
Снимка: SWNS/The Independent

Оттогава насам майката преобразява дъщеря си в още влиятелни жени от световната история като Мария Кюри, Амелия Еърхарт, Майка Тереза, Мадона и други. Не само дрехите на Либърти са вдъхновени от прочутите дами, но и цялостната композиция на снимката – Уекслър обяснява: „Когато реша коя жена искам Либърти да изобрази, проучвам и създавам среда, която показва някои исторически постижения, дело на съответната жена.“

Джанел споделя, че за всяка снимка са ѝ необходими около 20 минути и 50 кадъра, от които да избере най-добрия. Либърти вече е позирала като 34 световноизвестни дами, а нейната майка не смята да прекъсва фотографския проект, за който използва камерата на своя iPhone.

бебе фотография
Снимка: SWNS/The Independent

бебе фотография
Снимка: SWNS/The Independent

„Планирам да продължа с тези вдъхновяващо изобразяване на жени – те трябва да бъдат представяни като пример за бъдещите поколения, които да им подражават“, казва Джанел Уекслър.

бебе фотография
Снимка: SWNS/The Independent

Прочети още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти