Тестът с кафето: Методът, с който шефовете избират своите служители

И така, най-накрая сте получили своя голям шанс, защото голяма компания ви е повикала на интервю за мечтаната ви работа. Имате опит и знания, но това не означава, че ще получите работата. Има много фактори, които влизат в действие, когато потенциален работодател ви преценява за свободната си позиция.

Повечето отдели за човешки ресурси са станали много добри в това, което правят, а някои дори са разработили сигурни методи за отсяване на потенциални бъдещи работодатели от набора от кандидати.

10 въпроса, с които ще блеснете на интервю за работа

Един от най-добрите примери за това идва от Австралия, където нещо толкова просто като чаша кафе може да каже много на мениджърите за човека, който седи срещу тях.

Изпълнителният директор на Xero Австралия Трент Инес сподели изненадващи подробности за тест с чаша кафе - метод, използван от компанията, за да определи дали ще наемат потенциален кандидат.

7 начина, по които не знаеш, че допринасяш за токсичната атмосфера на работа

Трент говори за теста в подкаста „The Venture“, където обясни сценария. Интервюто започва с отвеждане на кандидата в кухнята на компанията, за да изпие кафе или топла напитка.

Така кандидатът предполага, че работодателят търси успокояваща среда, за да направи интервюто по-спокойно.

Невинно или мръсно? Какво е подсъзнанието ви според този бърз тест

Кухнята, както Трент Инес признава, "е почти винаги чиста и безупречна" - нещо, на което кандидатът ще обърне внимание, когато влезе.

„Можеш да развиваш умения, можеш да имаш знания, да трупаш опит, но всъщност всичко опира до отношение“, казва бизнесменът

ТЕСТ: познавате ли българския правопис?

Това, което работодателят иска, е кандидатът, след като изпие кафето си и преди да започне интервюто, да остави чашата измита и чиста, за да може някой колега да я използва при нужда.

В резултат на това е възможно компанията да загуби някои потенциално много талантливи работници, но за Трент отношението е по-важно.

 

 

Още тестове: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти