ТЕСТ: ще се справите ли с тези въпроси по български език?

Нека си признаем – много от нещата, които сме учили в училище, вече са отдавна забравени (някои дори не са били запомнени още тогава).

И все пак има някои неща, които всеки от нас трябва да владее добре и които знаем още от ученици. Българският правопис е едно от тях. Известен факт е, че това да пишете грамотно може да осигури повече успех и уважение в професията ви, каквато и да е тя. 

Винаги обаче е възможно да имаме някои пропуски. Някои думи просто са се загнездили в съзнанието ни с грешното си изписване, а запетаите понякога могат да се окажат предизвикателство и за най-опитните сред нас.

В това, разбира се, няма нищо срамно, защото всеки греши. А какво по-хубаво от това покрай грешките да научим нещо ново и полезно! 

Днес решихме да ви предизвикаме с един бърз тест от матурите по български език и литература, които учениците държат след 12-и клас.

В тези въпроси са скрити някои популярни заблуди относно изписването на определени думи, пунктуацията и значението на популярни изрази. 

Готови ли сте?

Тествайте знанията си по български език с нашите 10 въпроса, а на края на теста проверете с колко от тях сте се справили, в галерията: 

ТЕСТ: познавате ли българския правопис?

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти