Театър на сетивата София представя „Градски утопии - мрежа от вълшебни преживявания“

ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА СОФИЯ
Снимка: ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА СОФИЯ

След спектаклите случващи се на необичайни градски локации (бизнес сградата ВЕРТИГО, водната кула в Лозенец, дълбоките подземия на НДК, България мол, скритата гора в близост до центъра на София, новопостроената ИНТЕРПРЕД Бояна, стари фабрики и други), и след създаването и развиването на сетивните градски пътувания, екипът на „Театър на сетивата София“ излезе в позиция да събере най-ценното от всичко откритото досега и да го надгради до мащаба на целия град. Моментът настъпи!

Става дума за серия от необикновени, поетични, сюрреалистични, интерактивни преживявания ЕПИЗОДИ, вдъхновени от методите на сетивния театър-лабиринт и практиката „сетивните градски пътувания“. Говорим буквално за създаването на паралелна реалност, на една вълшебна, приказно сюрреална и очарователно тайнствена София на неочаквани, съкровени срещи и портали, отварящи се към различни измерения на времето – минало, настояще и бъдеще, както и към вероятни, възможни и невъзможни, близки и далечни светове.

В разгърнат вид и дългосрочен план проектът ще се превърне в платформа за имерсивни градски пърформанси, свързваща необичайни места, герои и преживявания, разпростираща се на територията на целия град, обединени от усещането за магия във въздуха, творческа свобода, както и от едно мобилно приложение.  Това не е сюжет за фантастичен разказ, а следващата стъпка в еволюцията на „Театъра на сетивата София“.

Представете си града, който добре познавате, осветен от възможността да крие в себе си един нов, смайващ свят, подобен на сюрреалистичен филм или театър, или и двете заедно – филмтеатър, но случващ се в реално време, и най-важното такъв, в който можете да се включите лично като участник (първоначално) или като герой (на по-следващ етап).

И така, на 27 и 28 май и на 16 и 17 юни 2021 г. ви каним да преживеете първите два епизода от серията „Градски утопии“, които ще поставят началото на този необичаен „квантов“ лабиринт. Наричаме го „квантов“, тъй като отделните пърформанси и сцени в него не се случват на територията на една сграда, както досега, а са разпръснати из различни локации, като пътуването между тях се превръща в интегрална част от преживяването.

Ако сте готови да се превърнете в колекционер на преживявания, свързани от общ, нелинеарен наратив, очертаващ контурите на един магичен и поетичен свят, втъкан в самата тъкан на заобикалящата ни реалност, започнете с Епизод 1 и Епизод 2 през май и юни 2021. 

Билети се закупуват ПРЕДВАРИТЕЛНО през сайта www.sensorytheatresofia.com. Местата са ограничени!

През спектакъла се преминава на малки групи по 6 души в следните времеви слотове: 18:30, 19:00, 19:30 и 20:00 ч.

Продължителност: 90 мин.

ЦЕНА на билета: 60 лв.

КЪДЕ: тайни локации, а мястото на среща ще бъде изпратено по имейл само на записалите се за участие.

КОГА: 27 и 28 май – Епизод 1, 16 и 17 юни – Епизод 2

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти