Те гасят пожари, но разпалват страстите: български пожарникари представят секси календар с кауза

12 млади и красиви жени и мъже в професионална униформа са подготвили провокативна фотосесия, а идеята е да се привлече максимално голямо внимание, тъй като инициативата е с кауза, научихме от NOVA.

Ето част от Новият благотворителен календар с пожарникари от Академия МВР и РДПБЗН гр. Варна:

Въпреки че често им се налага да гасят огъня, родните пожарникари този път са решили да запалят сърцата на мнозина с атрактивна фотосесия, която да включат в календара на пожарната за следващата година.

„Всяка година слушаме как австралийските пожарникари изработват календар, участват в някаква инициатива, кауза, даряват средства и така решихме да си направим един календар, разбира се с подкрепата на Управителния съвет на Синдикалната федерация”, каза Ивайло Янчев.

Въпреки че е нестандартно за тях, огнеборците са се справили отлично със задачата да позират за календара. Основната му цел обаче е не просто да забавлява. Каузата, която са решили да подкрепят, е донорството.

„Това е много сериозен проблем за България. Знам, че в Европа това е доста развито. Работейки такава рискова професия знаем, че това е необходимо. Знаем, че се погубват човешки животи и е трагично, когато човек загине, но в същия момент може да се помогне на някой друг, който се нуждае от орган. В тази връзка средствата, които бъдат събрани, ще бъдат за информационната кампания”, коментира Янчев.

В календара са включени и жени огнеборци. Една от тях е Мария Савова, която вече трета година е курсант в структурите на пожарната.

„Когато чух за календара и инициативата, заедно с колежките ми от факултет „Пожарна безопасност и защита на населението” с удоволствие приехме тази идея, защото каузата е наистина прекрасна и смятам, че повече хора трябва да се замислят колко всъщност важно е донорството”, казва тя.

Още по темата гледайте във видеото.

10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти