Тайните на Софийския университет и още фантастични мистерии в българското фентъзи, което не бива да пропускате

книга ArtLine Studios
Снимка: ArtLine Studios

Свръхестествени приключения и много чувство за хумор очакват читателите в „Случаят с третата сила“.

Градско фентъзи с елементи на мистерия – така Цветина Цолова определя новата си книга, която вече е в книжарниците с логото на издателство Artline Studios.

Действието на романа се развива в София, където главният герой Григор е студент. Той винаги е имал странното усещане, че в Софийския университет се крие някаква тайна. Едва в трети курс обаче започва да разплита мистерията благодарение на новия си съквартирант, приятелите си и… един необикновен клуб.

книга ArtLine Studios
Снимка: ArtLine Studios

След поредица от невероятни случки Григор става част от тайно общество, което има свои правила и крие безброй опасности. Григор ще опита да намери място за себе си там, обаче трябва да внимава – желанието му да бъде специален може да се окаже опасно.

Междувременно зловещо стогодишно пророчество започва да се сбъдва и само най-могъщата есперска сила може да го спре. Оказва се, че Григор е обрекъл всички, без дори да го осъзнава.

Романът загатва от самото начало за ролята на познатия ни Софийски университет в мистерията на историята: „Истината беше, че започна да учи в Софийския университет, защото, когато застанеше на огромното централно стълбище на Ректората, го заливаше вълна от нещо необяснимо. Сякаш шестото чувство му нашепваше, че вътре се крие нещо. Не знаеше какво, но то го викаше със своя беззвучен глас от старо дърво и блестящ мрамор“.

Цветина Цолова е разказвач на фантастични истории, а „Случаят с третата сила“ е вторият ѝ роман. Макар и наситена с напрегнати моменти, книгата предлага на читателите една история, изпълнена с много чувство за хумор. Авторката споделя виждането, че: „Хуморът е най-доброто лекарство срещу горчивината на живота и понякога ни е нужна само една кратка весела история, за да се почувстваме по-добре“.

Цветина Цолова е родена през същата година като фрапучиното в Starbucks. Учи японски в 18 СОУ, а след това следва в НМУ (Нов магически университет) специалност „Кино и телевизия“. „Случаят с третата сила“ е вторият роман на Цвети. Тя е позната на читателите със сборника с разкази „Нулева година“ и романа „Да спасиш сън“ (изд. „Асеневци“), както и писателския си блог „Щукна ми“.

книга ArtLine Studios
Снимка: Личен архив

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти