Създадено за Vegeta

Тайната на вкусните ястия се крие в…(ИГРА)

Тайната на вкусните ястия се крие в…(ИГРА)
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Какво е онова нещо, което може да превърне един нищо и никакъв картоф или шепа зеленчуци в симфония от вкусове? Кое е онова едва доловимо нещо, което различава виртуозния готвач от посредствения?

Съчетанието на подправки, разбира се!

А когато стане дума за подправки, има компания, която се е превърнала в синоним на вкусно готвене - Vegeta.

Почти няма домакиня, която да не е използвала вкъщи вкусната комбинация Vegeta, подходяща и за месо, и за зеленчуци или някоя от моноподправките ѝ - дафинов лист, червен пипер, черен пипер и т.н.

Важното при подправките е да са отгледани с любов, напълно натурално и събрани грижливо в удобни пакетчета и мелнички, за да са ви подръка всеки път, когато искате да готвите.

А знаете ли коя подправка откъде произлиза? И че червеният и черният пипер всъщност изобщо не са “братски” растения? Ето какво научихме от Vegeta:

За червения пипер

Червеният пипер е подправка, представляваща прах, получен чрез смилане или счукване на сушени червени чушки или чушлета. От сорта чушки зависи вкусът на червения пипер, неговия аромат и вкус.

За черния пипер

Черният пипер е растение от семейство Пиперови, чиито плодове се използват като подправка. Подправката се получава от ферментирали изсушени недоузрели червени плодчета на растението. Слагаме или цели зърна, или смлян, за да се разгърне ароматът.

За дафиновия лист

Дафиновите листа са ароматичните листа на няколко вида от семейство Лаврови. Листата се използват за подправяне на супи, яхнии, задушени ястия, пастети и туршии в средиземноморската кухня.

За мащерката

Ароматно многогодишно растение, което обикновено пием като чай, но сложено в постни или местни ястия, ги ароматизира по вълшебен, неповторим начин.

Но нека спрем дотук с теорията и преминем към практичното и вкусното. Vegeta и колегите-готвачи от MateKitchen организират две кулинарни игри - надпревара между двама готвачи, които трябва да приготвят рецепти от различни световни кухни.

Кой печели в надпреварата, определяте вие - нашите читатели.

Отбележете онази рецепта, която ви се струва най-вкусна, най-дъхава, най-ароматна и може да спечелите подправки от Vegeta!

Успех!

Виж пълните условия на играта ТУК!

Първото кулинарно съревнование вижте ТУК !

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти