„Сърцето не изгаря при пожар“: завладяваща история за прошката, куража и любовта

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес/Skylar Reeves

Финалист за наградата на читателите на Goodreads в категория „Романтика“, в списъка с препоръчани книги за лятото от USA Today и O! The Oprah Magazine! „Сърцето не изгаря при пожар“ е завладяваща история за прошката, куража и любовта!

Каси Хануел се труди усърдно, за да затвърди репутацията си на абсолютен професионалист в работата си и колегите ѝ да я възприемат като „мъжко момиче“, което не се страхува да се опари. Като един от най-добрите пожарникари в Тексас, това е предизвикателство, което тя всеки ден преодолява без усилия.

Но болезнен спомен от миналото и едно телефонно обаждане от отчуждената ѝ майка са достатъчни, за да драснат клечката кибрит и да изпепелят всичко, което Каси е постигнала до момента. Обстоятелствата налагат промяна, и то веднага, а отворената позиция в една от пожарните в Бостън е нейният билет за ново начало.

Каси е отличен пожарникар – остава единствено и новите ѝ колеги да го разберат. Проблемът е, че никой от тях не е свикнал да работи с „дама“, а женското присъствие в станцията е прецедент. Единственият, който приема назначението ѝ с усмивка, е новакът, постъпил на работа заедно с нея. От първата им среща между двамата прехвърчат искри, а опитът показва, че някои от най-опасните пожари започват с пламък.

Стихията, която лумва в сърцето на Каси, е неконтролируема и подлага на съмнение съвета, към който тя строго се е придържала – никога да не излиза в пожарникар. Но в любовта универсален план за евакуация няма и на Каси не ѝ остава друго, освен да се надява, че ще оцелее и ще се възроди от огъня като феникс.

Пленителна, чувствена, вдъхновяваща, „Сърцето не изгаря при пожар“ от Катрин Сентър е книга, в която всеки почитател на романтичния жанр ще се влюби. Докосваща история, която рисува дългия и изпълнен с препятствия път на силната и независима жена в един изцяло мъжки свят. С нотки на хумор от ежедневието на огнеборците, но и с примери от действителността, „Сърцето не изгаря при пожар“ повдига завесата, зад която се крият множеството отговорности и изпитания – неизменна част от пожарникарската професия. Професия, в която сърцето винаги поема риск.

Катрин Сентър разказва за куража, който се изисква, за да скочиш в огъня – буквално и преносно, в името на любовта. И когато този плам разтопи всички защити, се открива най-нежната и уязвима страна на човешката душа. Отваря се път към прошката, себепознанието и спасението.

Kaтрин Сентър пише първия си роман в шести клас (фен фикшън за „Дюран Дюран“) и оттогава мечтае да е писател. Днес е бестселър автор на осем книги и е сравнявана с Джейн Остин и Нора Ефрон. „Сърцето не изгаря при пожар“ е световен бестселър, финалист на наградите на Goodreads и сред най-препоръчваните книги на USA Today и The Washington Post.

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти