Създадено за Lancôme

Свободата на лятото: дай воля на сетивата си и се наслаждавай на момента

Свободата на лятото: дай воля на сетивата си и се наслаждавай на момента
Снимка: iStock/Getty Images

Цяла година чакаме да дойде лятото и когато най-накрая го усетим с кожата си, бързаме да направим толкова много неща преди да си е отишло – да се гмурнем в морето, да изкачим поредния връх, да пътуваме повече и по-далече от предишното лято и... да опитаме да бъдем вдъхновяващи за някой друг.

Най-топлият сезон е наистина и най-подходящият да бъдем катализатор на промяната у някой близък човек, да променяме средата около нас с действията си и енергията ни да е пример за околните. Ако сте на тази вълна и искате да направите нещо впечатляващо това лято, вижте тези пет идеи, които може би ще ви помогнат да направите повече от предвиденото в тази посока:

Снимка: iStock/Getty Images

Правете добро и предавайте нататък

Звучи клиширано, но наистина нищо не ни коства да проявяваме повече доброта в отношението ни към другите хора. От най-елементарните жестове на милосърдие във всекидневието до включването в по-големи каузи и кампании, възможностите да проявим доброта са огромни.

Снимка: iStock/Getty Images

Тези действия са заразяващи, особено когато от помощта ни е произлязъл резултат за някой човек – започнал е да живее по-добре, постигнал е своя цел или мечта или е преодолял трудност. Няма нужда да сте прекалени светци, но ако си поставите за цел просто да показвате доброто си сърце, ще усетите, че настроението и енергията ви се подобряват многократно.

Променяйте се и помагайте на другите да се променят

Промяната е част от човешката еволюция и е признак за интелигентност. Да можеш да се адаптираш в различни условия и среда е ключово умение, а хората, които не са резистентни към промяната, успяват повече в живота си.

Снимка: iStock/Getty Images

Ако усещате, че нещо в живота ви е достигнало своя естествен край или пък ако виждате, че някаква малка промяна в средата ще доведе до осезаем резултат – давайте смело напред и променяйте. Проявата на смелост и гражданско самосъзнание е двигател за големи постижения и те винаги идват от нечий индивидуален заряд и нужда за развитие.

Социализирайте се

Лятото е най-удачният сезон и за това. Навсякъде можете да намерите подходящо събитие, от което да научите нещо интересно или просто да се забавлявате и срещнете нови и интересни хора.

Снимка: iStock/Getty Images

Пътувайте, излизайте от зоната си на комфорт (не прекалено, но поне няколко крачки встрани), опитвайте, експериментирайте – ще помните тези моменти дълго напред във времето и със сигурност ще научите нещо от срещите си с хората по пътя, а с някои от тях дори може и да останете за повече, отколкото сте предполагали.

Подарявайте си емоции

В преследване на цели, изпълняване на задачи и задължения понякога забравяме, че сме просто човешки същества със сърца, които имат нужда от емоция, вълнение, чувства.

Позволете си това лято да се порадвате и на нещо, което няма материално изражение и не е работно постижение, а просто нещо, което ви носи щастие. Като тези моменти в летните утрини на морето (или планината), в които се чувстваме леки, потънали в безвремие, без нищо да ни притиска и изисква от нас.

Лято утро на море/планина

Дайте си време да преживеете някаква емоция, която ще остави у вас спомен, ще ви върне към времената, в които животът беше по-прост и лесен, и ще ви напомни, че отвъд всичко, което трябва да постигнем, докато сме живи, има и едно усещане за радост от самото съществуване.

Снимка: iStock/Getty Images

Изразявайте се

Лесно е да се каже, трудно е да се осъществи. Огледайте се около вас и вижте какво правят децата – скачат, пеят, въртят се, намират си занимания, в които се вглъбяват с часове. Нещо се случва по пътя ни към порастването и постепенно забравяме да се изразяваме, а не бива – изразяването на емоции е чудесно занимание, когато се случва по креативен и завладяващ начин. Пейте си, пуснете си музика, рисувайте, плетете, четете, пишете – възможностите са много.

Снимка: Lancôme

И докато правите всичко това, можете да се заявите и по още един начин – със запомнящ и отличаващ се аромат, който да се превърне в нещо като ваша запазена марка, а вас – в своеобразен идол за околните. Idôle Now е новата версия на познатия аромат на Lancôme, който е по-пищна и смела вариация на оригиналния Idôle и превръща всяка жена в носителка на промяната, давайки ѝ онзи заряд на Слънцето, което то има при всеки свой изгрев.

Снимка: Lancôme

В този парфюм по безупречен начин присъстват висококачествени натурални съставки, подкрепени от науката, която създава смели и богати аромати. Резултатът е впечатляващ - Idôle Now е пищен флорален аромат с връхни нотки на великолепна роза, сърце от Мадагаскарска орхидея и базови нотки гурме ванилия, създаващи неповторимо лятно и цветно ухание.

Снимка: Lancôme

Новата версия на този традиционен парфюм е смела, богата и артистична и разказва истории за постижения и силната енергия на жените, които предизвикват промени. Той е перфектната добавка към живота ни това лято, в което сме поели по нов път, към нови хоризонти, към преоткриване на себе си и тези около нас. Насърчаваме ви да го грабнете и смело да проправите път там, където съвсем доскоро е било немислимо – а последователите и съмишлениците сами ще дойдат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти