Създадено за Eucerin

Светла Иванова: Думата на годината е “еластичност”

Светла Иванова: Думата на годината е “еластичност”
Снимка: iStock/Getty Images

Светла Иванова няма нужда от представяне, особено пред читателите на Edna.bg. Това е “нашата” Светла, от която научаваме тънкостите на йога-практиките, на спокойствието и на ведрия поглед към живота, изпълнен с мъдрост и приемане.

И понеже човек най-рядко има време да общува с най-близките си, отдавна не бяхме говорили със Светла ей така, по женски и спокойно, без да гоним крайни срокове и месечни теми.

Добре дошли в нашия свят на спокойствие, йога-мъдрост и топли отношения:

Снимка: Светла Иванова

Дано не ти прозвучи странно, но когато стане дума за теб, свързваме името ти с “еластичност”. Нали това е една от основните ползи на йогата! Защо еластичността е толкова важна за тялото ни?

Радвам се, че ме свързвате с тази дума. За мен тя е равна на младост и здраве. С годините гъвкавостта и мобилността ни намаляват, ставните ни хрущяли губят еластичността си, ставите се износват и спират да поддържат стабилността на костите ни.

Хубавото е, че с подходяща физическа активност, като йога упражненията, можем да стимулираме редовно обменните процеси, да се съхраним здрави и еластични, за да се поддържаме в добра форма.

Снимка: Светла Иванова

Имаш ли любими упражнения за еластичност? С какво започваш сутрините си, например?

Обичам и правя упражнения свързани с т.нар. ставна гимнастика, защото тя е много полезна за всички възрасти, особено сутрин за раздвижване и тонус. Лесни са за изпълнение и премахват чувството за скованост още в началото на деня. Харесвам също всички упражнения за правилна стойка, чрез тях поддържаме гръбнака здрав, и кожата на лицето ни сияйна, защото засилваме цялостно кръвообращението.

Любими упражнения са ми кръговете и леките движения във всички посоки, с които „смазвам“ всяка ставичка и така предпазвам износването на ставните ми хрущяли.

Снимка: Светла Иванова

В твоята рубрика ти показваш и много упражнения за еластичност на кожата. Ако съдим по теб, упражненията работят много добре. Какво още правиш, за да поддържаш кожата си?

Както правя упражнения за тяло, медитация за ума, така и отделям време за външния си вид с йога за лицето и подходяща за възрастта ми козметика. За мен е важно да използвам правилната и ефикасна козметика, защото като инструктор по йога за лице давам пример с това как изглеждам и какво слагам върху кожата си.

Така, както искам да се храня с качествена храна, искам да давам най-доброто и на кожата си. Винаги съм използвала козметика на Eucerin, но особено след като навърших 40 години, не само тялото ми, а и кожата на лицето ми има нужда от по-внимателни грижи и подбирам с какво я "храня".

Снимка: Светла Иванова

Новата серия анти-ейдж удовлетворява нуждите на кожата ми от повече колаген, чието производство намалява след 30-годишна възраст, и се грижи за от повишаване на еластичността ѝ. Чувствам я по-гладка, плътна и сияйна.

Често получавам комплименти за това, че изглеждам на по-малко години или „като след почивка“ и ме питат каква козметика използвам. Радвам се, че хората ми се доверяват и с радост им помагам и те да се чувстват прекрасно в часовете ми. Спокойно споделям какво употребявам като козметика, защото съм го избрала сама, изпробвала и то наистина работи.

Снимка: Светла Иванова

Грижата за кожата не свършва със сутрешния крем и грим. Вечер я почиствам добре, а когато си легна съм сигурна, че с нощния крем от серията Hyaluron-Filler + Elasticity съм направила най-добрия избор за възстановяване на кожата ми, и ще се събудя с по-отпочинала и свежа кожа. 

Снимка: Светла Иванова

На каква възраст е добре да се започне? Може ли да сме “ужасно закъснели” в грижата за по-еластична кожа?

Има голямо значение не само желанието да полагаме грижи за себе си, а това което правим в действителност, самодисциплината и положителното ни мислене. Защото, когато отделяме време за себе си, подаваме сигнал и към мозъка ни, че имаме намерение да бъдем здрави и красиви. И ще бъдем такива.

В този смисъл, никога не е късно човек да започне да полага грижи за себе си и да създаде нови мемове в ума си за по-щастлив, качествен и хармоничен живот.

Специално за еластичността на кожата ни можем да си я възвърнем с масажи и набавянето на нужните елементи, така че във всяка възраст да изглеждаме добре. Винаги си личи, когато един човек се поддържа.

Снимка: Светла Иванова

Иска ми се да завършим със съвет за всички онези, които казват “нямам време за йога, нямам време за упражнения, нямам време да се грижа за кожата си”. И времето ли може да е еластично понятие?

Оправданията са нещо, което ни „спасява“ от срама да си признаем, че не сме достатъчно организирани, или че не ценим себе си.

Да кажеш, че нямаш време да си направиш един кратък масаж на лицето, нанасяйки любимия си крем, например, или че нямаш 5-10 минути дори да се раздвижиш между ангажиментите си или стоенето с часове на едно място, е не просто смешно, а и глупаво.

Важно е да разберем, че грижата за себе си не е егоизъм. Защото, когато ние се чувстваме добре – всички около нас ще го виждат и ще го усещат.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти