Създадено за Garnier

Супер тяло за супер лято! Погрижете се за кожата си – тя го заслужава

Супер тяло за супер лято! Погрижете се за кожата си – тя го заслужава
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Много от нас отдавна са започнали да работят над своето „лятно“ тяло и вече са на хранителен режим и упражняват физическа активност. Не че не обичаме тялото си през цялата година, но през пролетта сме някак по-склонни да мислим за него.

Това е съвсем в реда на нещата, тъй като през горещия сезон то е най-много на показ и си заслужава да се лишим от вкусните изкушения, които дебнат зад всеки ъгъл, и да се поизпотим малко. Като споменахме храната, е добре да отбележим и че не всичко, което е полезно, не е вкусно, напротив – полезните храни са супер. Буквално супер.

Няколко от нашите лични фаворити са динята и авокадото – суперхрани, които са особено вкусни и се грижат за нашата хидратация и приема на полезни мазнини. Динята например съдържа много вода и малко калории – чудесна алтернатива на млечния шоколад, защото засища, без да тежи на стомаха и без да без да се „лепи“ по тялото.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Може би не знаете, но кората на динята съдържа много фибри, витамини, аминокиселини и минерали. Не е най-вкусната част, но пък може да си я сложите в салатa или да си гарнирате смутито. Авокадото от своя страна има високо съдържание на мазнини и почти нулево съдържание на въглехидрати, което е доста любопитно за плод, тъй като те са предимно наситени именно с въглехидрати.

Полезните мазнини в него го правят супер заместител на олиото/зехтина за салатата и неслучайно присъстсва във всеки здравословен режим. Авокадото е питателно - съдържа огромно разнообразие от хранителни вещества, включително цели 20 различни витамини и минерали, след които фолиева киселина, витамини C, K и още много представители на група Б. Струва си да поработите над лятото си „отвътре“ с тези суперхрани, за да ви е леко и вкусно, както и да се чувствате заситени.

След като сме се погрижили за организма си, е време да се погрижим и за кожата на тялото си.

Разбира се, тези суперхрани спомагат и за прекрасна кожа, но какво ще кажете, ако може да си ги осигурите и чрез козметични продукти за грижа? Продуктите, които ще ви представим са вдъхновени от богатството на тези плодове.

Така получавате двойна доза здраве и красота, като освен това си правите истинска ароматерапия с невероятни ухания. За щастие, ние знаем точните продукти, на които не може да се наситим – те са толкова блахоуханни, а удоволствието за кожата е ненадминато - Garnier Body Superfood!

Линията съдържа 4 продукта грижа за тялото с омайващи и богати текстури. Най-хубавото е, че тази текстура попива бързо и лесно, което прави продуктите подходящи за лятото. Все пак всички знаем колко е неприятно да бързаме за някъде и да чакаме продуктът ни за тяло да попие, а той да оставя мазен филм или лепне по дрехите ни.

Е, с тези сладкиши от Garnier Body Superfood не само че нямате да имате този проблем, а и ще се радвате на деликатно ароматизирана кожа за дълго време. Освен суперхрани, Garnier Body Superfood  съдържат известни съставки за грижа за кожата, които обожавате. Например хидратиращият гел-крем за тяло, обогатен с екстракт от диня, съдържа и хиалуронова киселина за ударна доза хидратация.

e
Снимка: Garnier

Много сухата кожа ще се чувства вълшебно, ако я дарите с възстановяващото масло за тяло с какао и серамиди, които интензивно ще подхранят кожата и ще я възстановят.

e
Снимка: Garnier

Кремът за тяло с масло от авокадо пък има друга звездна сставка във формулата си - Омега 6 мастни киселини, които действат заедно, за да подсилят защитната бариера на кожата.

e
Снимка: Garnier

И последно, но не и по важност – любимото ни алое вера в успокояващ крем за тяло, съчетан с  Магнезий-PCA - минерал от естествен произход - за дълготрайна хидратация. И не само ние мислим, че продуктите са must-have за лятото - проучване на Garnier посочва, че 99% от жените биха препоръчали Body Superfood възстановяващо масло за тяло* и 100% от жените биха продължили да използват Body Superfood възстановяващо масло за тяло*.

e
Снимка: Garnier

*Онлайн анкета на онлайн портала BG-mamma.bg, 91 участници, употреба на Garnier Body Superfood възстановяващо масло за тяло (какаово масло + серамиди) в продължение на 3 седмици през 2023 г.

Какво да ви кажем – подгответе се това лято да бъдете просто супер! Все още се чудите как?! Ето още 5 съвета от нас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти