Създадено за Garnier

Да се погрижим за тялото си - 5 ценни съвета за щастлива кожа

Да се погрижим за тялото си - 5 ценни съвета за щастлива кожа
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Нашето тяло е нашият храм – ако се грижим добре за него, то също ще се грижи за нас и ще ни кара да ах-ваме възторжено, когато се видим в огледалото. Както „лятното тяло“ се гради цяла година, така и красивата кожа на тялото ни изисква постоянна грижа, за да е в най-доброто си състояние. Не го пренебрегвайте и винаги се вслушвайте в това, което ви казва, защото хармонията между тялото и духа е съществена, за да сме щастливи както отвътре, така и отвън.

Кога е правилният момент да започнете да се грижите за кожата си? Шеговито бихме отговорили „вчера“. А сега съвсем сериозно, ще ви споделим няколко страхотни съвета как правилно да се грижите за тялото си, така че винаги да сте в хармония с него.

Отвътре навън

Всичко, ама абсолютно всичко, което правим, има ефект върху вида на кожата ни. Как се чувстваме, какво консумираме, как стоим…няма нужда да продължаваме. Точно заради това, първата и най-важната стъпка е обърнем внимание на „вътрешното“ си състояние.

Сезонните плодове и зеленчуци, семената и ядките вършат чудеса, не само защото ни защитават за по-дълго време, а и защото са изключително здравословни. Физическата активност – дори само 20-30 минути на ден, не само ни тонизира, а и ни прави по-здрави и усмихнати. Това, заедно с пиенето на вода са навици, които се изграждат с времето – веднъж свикнете ли с този начин на живот, тялото ви бързо ще влезе в топ форма, от която няма да иска да се лиши.

Не прекалявайте с горещите душове

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Допреди месец сме били на плажа, където всекидневно сме нанасяли масла за почерняване, слънцезащита и какво ли още не. Тази хидратация обаче през преходните сезони започва все повече да липсва и без да се усетим, кожата ни започва да се изсушава прекомерно.

Ако още не сте променили рутината си, сега е моментът, защото идва зимата, а тя понякога е жестока  към кожата ни. Важно е, когато взимате душ, той да не бъде с гореща вода и да не трае твърде дълго, защото така се отнемат натуралните масла, съдържащи се в кожата.

След душа „нахранете“ кожата си с Body Superfood - новата гама за грижа за кожата на тялото на Garnier. Идеално комбинираните суперхрани и съставки за грижа за кожата предоставят иновативни формули за дълбока хидратация до 10 слоя на кожата*, която продължава до 48 часа**.Ароматната гама е съставена от продукти с различни текстури, за да има подходящ за всеки тип кожа, а формулата е веган***, Cruelty Free и с до 97% съставки от естествен произход.

Резултатите се забелязват още след първото нанасяне на топящата се божествена текстура, която мигновено попива в кожата. Ако усещате кожата си твърде суха, заложете на подхранващ крем Aвокадо + Омега 6  - обогатен с масло от авокадо - богато на хранителни вещества и Омега-6 мастните киселини ще подхранят и укрепят липидната ѝ бариера.

d
Снимка: Garnier

Избягвайте агресивните сапуни

Сапуните изкушават да ги използвате, защото след душ с тях кожата скърца от чистота, но това съвсем не е добре за нея. Същото важи и за употребата на силните перилни препарати. Най-добре е да заложите на нежни почистващи продукти. Ако въпреки това кожата ви продължава да е суха, ви препоръчваме възстановяващо масло за тяло от Body Superfood на Garnier. Обогатено с какаово масло и интензивно подхранващи кожата хранителни вещества и серамиди, богатата му глезеща текстура ще направи чудеса с кожата ви още след първото нанасяне.

d
Снимка: Garnier

Ексфолирайте редовно

Всичко зависи от типа на кожата, но все пак, ако трябва да ви дадем съвет, той би бил да ексфолирате кожата два пъти седмично. Важно е да премахнете мъртвите клетки от кожата, за да бъде тя по-здрава, чиста и сияйна.

За съжаление, ексфолиращите продукти често могат да дехидратират кожата ви след употреба. Перфектният начин да балансирате е с хидратиращ гел-крем за тяло от Body Superfood на Garnier. Кремът съдържа екстракт от диня и хиалуронова киселина, която забележете, може да задържи цели 1000 пъти повече вода от собствената си тегло!

e
Снимка: Garnier

Подсушавайте кожата си нежно

След като сте се изкъпали, избягвайте да триете грубо кожата си с хавлията с цел да изсъхне по-бързо. Вместо това внимателно я потупвайте с кърпа, така че малко остатъчна влага да се задържи в нея. За да завършите хидратиращия ритуал, използвайте успокояващ крем за тяло от Body Superfood на Garnier. Екстрактът от алое вера и минерали от естествен произход - като магнезий-PCA, бързо овлажнява и успокоява кожата, а леката му кремообразна текстура е възможно най-нежна към нормалната, склонна към изсушаване кожа.

f
Снимка: Garnier

Ритуалът

Грижата за кожата не случайно се нарича „ритуал“ или „рутина“ – това е времето, което отделяме за самите себе си – обикновено на пръв поглед, но с толкова значимо действие. Текстурите и ароматите на Body Superfood на Garnier са идеални за вашия сутрешен или вечерен ритуал по всяко време на годината. Те не само събуждат сетивата ви сутрин, но и успокояват духа и мислите ви вечер.


**Инструментален тест, 24 участници

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти