Супа, второ... и човек

Супа, второ... и човек
Снимка: netinfo

Тодор Капитанов

"Човек е това, което яде”. Така е! Направо сме си животни.

Огледайте се около вас и сами ще видите колко хора се държат като прасета, овци, патки и др. Ще откриете не само прилика с техните поведенчески качества, но и визуални такива.

Дори и обръщенията между хората са животински, а тенденцията е следната: колкото по-близки са двама души, толкова повече се използват умалителни нарицателни от рода на зайченце, пиленце, агънце... и обратното – ако дистанцията се увеличава и отношението помежду им не се отличава с добронамереност, то животните, с които се оприличават, са вече от споменатите по-горе прасета, крави, овци и пр.

При вегетарианците храната също е отражение на персоналността, но за разлика от месоядните хора, животинското в тях не е така засилено за сметка на други качества, присъщи пък на плодовете и зеленчуците. Тоест, ако някой човек се черви като домат, спаружва се като маруля или пък е свеж като краставица, значи вероятно е вегетарианец.

Може и само тялото му да е с формата на круша При някои от тези хора в съчетание с изброените неща  могат да се появят и някои други черти- да са кисел като лимон,  прости като фасул иил глупави като тиква . Тук изниква леко страничен въпрос: С какво се хранят тези, които са тъпи като задници?

Моля, никой да не се обижда прибързано от написаното! Все пак, след като знаем с какво са пълни саламите и кренвиршите в магазините, следва, че да се държиш като свиня и да си тъп като зеленчук е за предпочитане пред алтернативата да си пълен боклук.

Духовна храна не ни се отразява в последно време, защото рядко присъства в менюто ни, нямаме вече и апетит за нея, а и тя си е сменила вкусовите качества.

Човек е това, което яде.

А как ми се иска да не бъде така, защото единствения начин да бъдем истински човечни, е да се превърнем по неволя в канибали.

И вегетарианците имат алтернатива - ако станат канибали може да се хранят с градинари.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти