Столицата, към която има най-голям туристически интерес, е...

Столицата, към която има най-голям туристически интерес, е...
Снимка: iStock

Интересът на туристите към Будапеща расте по-бързо, отколкото към всеки друг град в света, съобщава Lonely Planet.

Специалисти от британската изследователска компания са анализирали статистиката от Google Trends, за да установят от кои дестинации за пътуване са станали по-популярни сред туристите през 2019 г. в сравнение с 2009 г.

Вижте повече снимки от прекрасната Будапеща в галерията ни ТУК

Унгарската столица Будапеща се оказва градът с най-голям ръст - 87% за 10 години. На второ място е столицата на Южна Корея Сеул.

g
Снимка: iStock

Туристическите възможности на мегаполиса са интересни за 79% повече хора. На трето място в списъка е Копенхаген, за който запитванията са скочили с 68%.

g
Снимка: iStock

В първата петица попадат Тел Авив и Варшава.

g
Снимка: iStock

Що се отнася до почивките, за последните 10 години най-голям ръст на туристи има във Филипините - 170,5%. В този списък влизат също Южна Корея, Саудитска Арабия, Казахстан и Холандия. Нараства интересът и към Египет, Тунис, Турция, Франция и Бразилия.1/60 Известният цветен парк Кукенхоф в Лисе, Холандия, е задължителна дестинация през пролетта. Кукенхоф е най-голямата цветна градина в света и определено си заслужава да бъде видяна поне веднъж, особено през пролетта.

През 2019 г. хората много повече се интересуват от пътувания до отдалечени места в сравнение с 2009 г. Югоизточна Азия, Индия и Близкия Изток.

Вижте повече снимки от прекрасната Будапеща в галерията ни ТУК

g
Снимка: iStock

Не пропускайте нашия раздел "Оферти", в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти