Стари мой приятелю, дърпаш ме назад

приятели
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Човек не избира роднините си, но избира приятелите си. И иска да прекара с тях целия си живот.

Иска да споделя успехите и трудностите си с хора, които го познават от началото, на които може да се обади посред нощ и на които може да разчита.

Но животът не се случва еднакво на всички, предлага ни изпитания, възможности и опит, които ни променят – всеки по различен начин. И с течение на годините хората, които сме избрали да наричаме свои приятели, може да се окажат нашите най-големи врагове.

И тук не говорим за интриги, лъжи и предателства. Говорим за онази инерция, в която изпадат отношенията ни с хора, които познавам от години.

приятели
Снимка: Thinkstock

Виждаме се, говорим си, но с времето сякаш се въртим във все един и същи кръгразговорите са същите, споровете се повтарят, шегите се изтъркват.

И никой на никого не дава да се промени. Ако всички в компанията пушат, ти не можеш да спреш цигарите, защото това автоматично ще те изключи от компанията.

Ако от парти тигрица полека-лека се превърнеш в примерна домакиня и всеотдайна съпруга, старите ти приятели няма да пропуснат да ти напомнят „каква беше, а сега каква си“.

Приятели пазаруване онлайн вечеря
Снимка: Thinkstock

А понякога, дори да не дърпат назад, се развиват в толкова различна посока, че общи интереси вече няма. Те са се превърнали в общи спомени, но нищо от сегашния живот не помага, за да се натрупват нови общи преживявания.

Спасението в такъв случай би било, както при всяка изчерпана любовна връзка, да се разделите с хората, които ви дърпат назад или не ви дават нищо положително.

Често обаче никой няма смелост да признае, най-вече пред себе си, че след 20 години приятелството не е такова, каквото беше.

Че човекът отсреща е друг, че общите спомени не стигат, за да поддържат приятелството и днес и че да, за съжаление, понякога човек се разочарова от най-близките си хора.

Не трябва само времето да е това, което ви държи заедно, дори с приятелите от детинство.

Ако отношенията ви с един човек не ви удовлетворяват, не ви носят положителни емоции и ви дърпат назад, прекратете ги.

Разбира се, елегантно, мило и постепенно, но не задръствайте живота си с минало. Така никога няма да позволите на по-доброто бъдеще да се случи.

Още за приятелите: 

След края на едно приятелство

Когато най-добрата ти приятелка се влюби...

Да си развалите приятелството за една рокля

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти