„Срещи по време на ваканция“ - хитовият роман, вдъхновен от „Когато Хари срещна Сали“, който завладя света

книга
Снимка: Издателство СофтПрес; Devyn Glista/ St. Blanc Studios

Победител в наградите Goodreads в категория „Романтика“ за 2021 г., сензация в социалните мрежи и една от най-препоръчваните книги отBuzzFeed, The Wall Street Journal, SheReads, PopSugar, GoodHousekeeping, Oprah Magazine, Book of the Month „Срещи по време на ваканция“ от Емили Хенри е романът за лятото, от който всеки има нужда!

Алекс и Попи се познават от 12 години. Приятелството им разцъфва след едно споделено пътуване като студенти, при което двамата откриват, че няма нужда да си приличаш с някого, за да го почувстваш близък. Той е подреден, мълчалив, предпочита тишината и спокойствието на дома, а тя е щура, хаотична и мечтае да обиколи света (по възможност с коктейл в ръка).

Въпреки различията в характерите, или може би именно заради тях, Попи и Алекс се допълват като Ин и Ян, оформяйки едно съвършено цяло. Независимо колко километри ги делят – тя работи в Ню Йорк в списание за туризъм, а той е учител в родния си град, – двамата винаги намират време един за друг. И всяко лято прекарват по една седмица заедно на почивка. Допреди две години, когато нещата се объркват.

Днес Попи има всичко, за което е мечтала – безброй пътешествия зад гърба си и куфар, готов за следващата дестинация. Но в сърцето си носи една празнота, която знае, че само Алекс може да запълни. Затова решава да се върне там, където последно се е чувствала истински щастлива – на ваканция в компанията на най-добрия си приятел. Мястото е избрано, хотелът е резервиран и програмата – подготвена. Остава само да се срещнат и всичко ще е както преди. Дали? Попи разбира, че в живота не може да превъртиш лентата назад. Но може да гледаш напред и да избереш с кого искаш да прекарваш всички следващи ваканции и времето между тях.

Вдъхновен от любимия филм на Емили Хенри – „Когато Хари срещна Сали“, романът „Срещи по време на ваканция“ е история за приятелство, прераснало в любов. Книга, която разпалва авантюристичния дух на всеки читател, но също така му напомня, че най-хубаво е да се завърнеш у дома. С чувство за хумор и любопитни обрати, които правят сюжета динамичен и интересен, Емили Хенри акцентира на идеята, че човек не принадлежи на конкретно място, а единствено на сродната си душа. Само когато е заедно с нея щастието приема ясен облик, пътуванията намират смисъл, а времето се усеща като безкрайна ваканция.

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти