Спрете да се оплаквате! Вредно е за здравето!

Спрете да се оплаквате! Вредно е за здравето!
Снимка: Unsplash

Спрете да се оплаквате! Постоянното мрънкане е най-сигурният начин да оставите лошо впечатление. Изглеждате непривлекателни и дребнави. Научете се да правите разлика между това, да изразите моментна фрустрацията и да излъчвате постоянно негативна енергия, като гласно изразявате всички ваши битови разочарования. 

Социалната разруха, която ще оставите след себе си след системно самосиндикално оплакване, влияе пряко върху всички ваши събеседници. Нещо повече - човек привлича енергията, която излъчва, т.е. вероятността да се сблъскате със също толкова сприхави и конфликтни личности нараства с количеството цупене, което сервирате на близките си всеки ден. Човекът, който се оплаква, подсъзнателно дава тон на разговора и насърчава останалите да се адаптират към негавивната комуникативна ситуация, инициирана от него. 

Снимка: Pxhere

Знаем, че оплакването е лесен начин "да изпуснем" парата, но ви насърчаваме да се опитате да намерите по-приятна и здравословна алтернатива. Превърнете оплакването си в конструктивна критика. Опитайте се да поставите границата между негативна констатация и откровено мрънкане. Все пак "Навън е студено" и "Навън е студено, мразя живота си" звучат различно, нали?

 

 

Прочетете още: 

Виждайте възможности, а не ограничения

Всички имаме нужда от време с приятелки

Дали си победител или победен избираш сам

Как работата ни вреди

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти