Създадено за Huawei

Спортуване с елегантен стил: Huawei Watch Fit 3

Спортуване с елегантен стил: Huawei Watch Fit 3
Снимка: Личен архив

Редовната физическа активност е от огромно значение за поддържане на добро здраве. За много хора използването на смарт часовник или фитнес гривна е добър начин да поддържат мотивацията си да тренират.

Чрез подобно устройство те могат да следят своя напредък, да получават насоки как да подобрят представянето си, както и да поддържат редовен ритъм на тренировките. Често пъти обаче спортно насочените смарт часовници имат и дизайн, който да отразява този факт. А пък мнозина предпочитат да имат по-елегантно устройство, което да е и стилен аксесоар за всяко събитие.

Решението на този казус идва от Huawei и новия Watch Fit 3. Компактен и елегантен, този смарт часовник има доста голям набор от функции и е насочен към почитателите на движението. Той е съвместим не само със смартфоните на Huawei, но и с всички телефони  с Android и iOS. Приложението Huawei Health е достъпно за тези платформи, което е в духа на часовника да може да се впише във всеки стил и вкус.

Снимка: Личен архив

Компактно тяло, големи възможности

Watch Fit 3 има 1,82-инчов AMOLED дисплей с 1500 нита максимална яркост и гъстота на пикселите 347 ppi. Опресняването на изображението е с 60Hz, яркостта се регулира автоматично, а рамките около екрана са още по-тънки, което му позволява да покрие 77,4% от площта.

Всичко това звучи добре, но какво означава? Че дисплеят на Watch Fit 3 се вижда добре дори и на силна слънчева светлина. Изображенията са отчетливи и ясни, което е от полза за ясното им разпознаване, когато поглеждаме дисплея набързо по време на тренировка.

Корпусът на Watch Fit 3 е с дебелина 9,9 мм, а теглото е 26 грама. Изработен е от алуминиева сплав за максимална здравина и лекота. Часовникът следва традицията на елегантните модели на Huawei и има въртящ се метален бутон, който улеснява управлението на менютата с един пръст или при мокри ръце. Чрез бутона може да се отварят приложения, да се превъртат менюта, да се увеличава или намалява големината на приложенията и др. Има и втори бутон, който може да се използва за активиране на гласов асистент или на предварително избрано от потребителя приложение.

Дизайнът на Watch Fit 3 е модерен и елегантен, така че лесно се съчетава с всеки тоалет. Ще изглежда добре и във фитнеса със спортно облекло и в ресторанта с изискана рокля. Разбира се, има възможност за смяна на каишките с най-различни цветове и материи. Така часовникът ще се вписва във всеки личен стил и ситуация по всяко време. Комбинацията от алуминиевия розов корпус със светлорозова каишка например изглежда изненадващо добре. А и самият интерфейс може да бъде синхронизиран цветово с каишката, за може всичко да има съвсем завършен стил.

Батерията на Watch Fit 3 е 400mAh и осигурява до 7 дни живот с едно зареждане. И при това не става дума за ограничено използване, а натоварено с активирани практически всички функции за анализ на здравето и мониторинг на съня, получаване на известия, водене на Bluetooth разговори по телефона (удобно за моментите, когато трябва да се проведе бърз разговор по време на тренировка например), малко слушане на музика от вградения плейър по време на тичане в парка и др. При нормално натоварване, батерията издържа до 10 дни и до 4 дни, ако се използва и Always-On функцията на дисплея.

Снимка: iStock/Getty Images

Елегантният спортист

Huawei Watch Fit 3 разполага с приложението Stay Fit, което помага на потребителя да следи калориите си през деня и да оптимизира тяхното изразходване според целите си. А те може да са три – отслабване, наддаване на тегло или пък поддържане на текущото тегло. В комбинация с останалите данни, които часовникът следи, той може да изготви персонализирана схема за всеки.

И дори има възможност за въвеждане на конкретните ястия и съставки, които са консумирани, което също много помага за точното изчисление на консумираните и изразходени калории. А за някои упражнения за загрявка има и вградени анимации, които да показват как да се извършат правилно. И при това съпътствано от гласови инструкции.

Освен това Watch Fit 3 има и системата TruSport. Тя поддържа следенето на показателите за над 100 различни спорта. Часовникът може да изготвя и персонален план, който се съобразява не само с личните цели и възможности, но и странични фактори – например времето.

Ако прогнозата е за много дъжд, а пък предвидената тренировка за деня е навън, Watch Fit 3 може да предложи упражнения на закрито. TruSport може да съобрази личния план и с предпочитанията на потребителя. Ще подбере спортове, които той харесва, за да постигне поставените цели. И тук има гласови инструкции и анимации, които да помогнат за правилното изпълнение.

Снимка: iStock/Getty Images

Здравето е красота

За да изглежда добре, човек трябва да се грижи за здравето си. Това включва не само активно спортуване, но и качествена почивка. Една от най-честите грешки сред спортуващите е, че подценяват важността на възстановяването. А това включва качествен сън. Системата TruSleep 4.0 на Huawei е част от Watch Fit 3, като може да следи фазите на съня, да анализира дишането и да предупреждава за риск от сънна апнея. Часовникът може да предложи и съвети за подобряване на съня според навиците, които е засякъл.

Watch Fit 3 обръща внимание и на сърцето. Технологията TruSeen 5.5 има подобрен сензор и анализира данните по-бързо и точно, като използва и изкуствен интелект, за да се обучава и адаптира за максимално прецизно измерване. Часовникът може да следи и за риск от аритмия, предсърдно мъждене и др.

За дамите Watch Fit 3 има подобрена система за следене на месечния цикъл. Това включва повече информация, записване на симптоми и др.

Снимка: Личен архив

Практичен стил

Една от отличителните черти на Watch Fit 3 е неговият интерфейс. Инженерите на Huawei са се постарали да се възползват максимално от дисплея на часовника и са направили красив интерфейс, който е лесен за използване, има атрактивна графика и може да се персонализира много според личните предпочитания. Има и няколко ексклузивни за този модел циферблата, както и избор от още над 10 000 в онлайн магазина на Huawei.

Освен всичко досега Watch Fit 3 има и още практични функции. От часовника може да се провеждат обаждания през Bluetooth, да се управлява музиката и др. Има и удобна функция за мултитаскинг. Чрез нея лесно може да се проверяват други приложения, например по време на тренировка, без това да прекъсва записването на самата тренировка. Той предлага и умния Assistant-Today. Този асистент комбинира различни „карти“ с информация и помага за по-лесното организиране на деня, проверяване на информация по време на пътуване като график, полети, хотели, плащания и т.н.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти