София става домакин на международен фестивал

София става домакин на международен фестивал
Снимка: netinfo

Между 19 и 23 юни в София ще се проведе 7-то издание на фестивала "Water Tower Art Fest". Тази година инициативите ще се фокусират върху изкуството за социална промяна. За места на отделните събития са избрани болни точки в нашата градска среда и архитектура, занемарени пространства, забравени културни паметници или пък сгради, предизвикали проблемни дебати в обществото.

В проявите ще се включат утвърдени и успели наши и чужди артисти, а също и млади и дебютиращи автори от цял свят. Тези над 100 артисти ще участват с работи, направени с традиционни и модерни средства, с видео творби, пърформанси и инсталации, замислени специално за мястото, в което се осъществяват.

По този начин фестивалът привлича вниманието на обществото, както към специфичната архитектура, история и културна значимост на самата постройка/място, така и към нашата лична съпричастност и отговорност към тях.

През 2006 г. сдружение "ИМЕ" организира първия фестивал "Water Tower Art Fest", а в най-новото му издание ще видим различните гледни точки на творците, работещи в сферата на визуалното изкуство, видео арт, музика, пърформанс, театрални и кино форми.

* Цялата програма за "Water Art Tower Fest" можете да видите ТУК, а откриването на фестивала е на 19 юни (сряда) между 18,30 и 22,30 часа при Водната кула в кв. "Лозенец" (ъгъла на ул. "Галичица" и ул. "Св. Теодосий Търновски" - карта).

* Видео за представяне на тазгодишното издание на фестивала "Water Tower Art Fest".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти