"София диша" с литература

"София диша" с литература
Снимка: Thinkstock

Фестивалът "София диша" продължава и тази неделя, 12 август. Словото ще зове от улица "Ангел Кънчев",  където акцент на второто издание за месеца е литературата. Между 16.00 и 22.00 часа участници и посетители заедно ще организират публично четене, ще бъдат представени някои интересни български автори, ще има и литературни игри и изненади.

Специално за Литературния ден на София диша Лидия Кирилова, основателката на Handmade crew, ще разкрие и литературните си таланти. Тя, заедно с други млади поети (повечето лауреати на младежкия конкурс за поезия "Веселин Ханчев") ще представят изненадващ литературен пърформанс. Те разкриват единствено, че ще четат верижно кратки откъси от книги, като всеки ще избере откъс, силно повлиял на литературните му вкусове и личностно развитие.

Петър Чухов ще представи проекта си "Поетически трубадурски двубои". Той цели да събере на едно място автори, които иначе трудно биха могли да се срещнат на литературни четения или по страниците на периодичните издания. Поетите ще участват в своеобразно състезание, а публиката ще определи победителя. Ще се раздават и множество награди.

В детството ще ни върне инициативата "Игри без играчки". На „Ангел Кънчев” ще бъдат направени демонстрации на игри на открито – Пиян морков, Царю честити, Ластик, Скачане на въже, Игра на държави, Дама и други. Ще се раздават книжки с правилата на игрите с много илюстрации.

Почитателите на книгите-игри ще имат възможността да се срещнат и да поговорят с двама от най-известните автори в бранша - Джордж М. Джордж (Георги Миндизов) и Ейдриън Уейн (Александър Александров).

В литературния фестивал в неделя активно участие ще вземат и "Литературен вестник", издателство "Жанет 45", издателство "Кибея", както и Британският съвет, който ще отбележи 200 години от рождението на Чарлз Дикенс, представяйки малко известни факти за живота и творчеството му.

"Жанет 45" пък ще ни запознае с японката Рин Ямамура, която ще покаже своите картини и ще помогне на всеки малък или голям посетител на "София диша" да нарисува своята "Азбука на любовта". Издателството ще ни срещне и с поетесата Мирела Иванова, която ще запознае читателите с "Любовите ни" - юбилейна антология, събрала най-доброто от богатия й творчески път.

Издателство "Кибея" ще ни срещнат с консултанта на Веселин Топалов д-р Владимир Бостанджиев, който ще представи книгата си "Живият ум", посветена на процесите на вземане на решения. Издателството ще представи и Елисавета Александрова – Зангелми, която ще направи медитация с присъстващите на фестивала.

Ще имате възможност и да се срещнете с писателката и автор в Edna.bg Михаела Петрова. През целия ден тя ще ви очаква в магазина на дизайнера София Моканова. Необходимо е само леко да свърнете от "Ангел Кънчев" по "Неофит Рилски" в посока бул. "Витоша" и след около 7-8 крачки ще намерите магазина. Михаела ще се радва да поговори с всеки за книги, а освен това ще предлага с лично пожелание романите си "Секс, любов и други глаголи" и "Агент на нищото", които ще бъдат на специална цена. 

"Аз чета" пък ще ни зарадват с няколко дейности. Играта, станала популярна в предходното издание "София диша", размяна на книги, детска читалня са само част от изненадите, които са подготвили от най-голямата специализирана онлайн медия за книги, четене и литература в България.

Отидете и после ни разкажете на edna@netinfocompany.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти