Създадено за Yettel

Смарт турист или как да се снимаме в Занзибар през зимата

а
Снимка: iStock/Getty Images

Забелязвате ли все по-често в социалните мрежи вашите приятели, които пътешестват на невероятни места по света? Разходки по плажа в Занзибар, мокър бар на Бахамите, ски в Алпите, сафари в Африка... Изглежда, че всички пътуват, а само вие си стоите тук. Как ли го правят?

Ами, честно казано – не е трудно. В днешно време да пътуваш до другия край на света е напълно постижимо, дори и да не си махараджа с огромно богатство. Имате ли приятели махараджи? Така си и мислехме. Е, щом те могат да пътуват, значи и вие можете. Ето какви са стъпките към осъществяването на мечтано пътешествие по никое време.

ПЪТУВАЙТЕ СМАРТ

Днес хората пътуваме бързо. Никой не оседлава магаре, не подготвя бохчи с одеяла и кесия със сирене и хляб. Вместо това сядаме пред компютъра, отваряме сайтовете на авиокомпаниите, питаме се къде ни се ходи и си избираме билет и маршрут, който отговаря на възможностите ни. И не бързайте да казвате, че нямате възможности – ако си изберете маршрута и билета месеци по-рано, ще видите, че е напълно поносимо. Смарт пътуването изисква от вас да постъпите точно така, ако ви се иска да отидете на далечно пътешествие посред зима например – да отворите предложенията на туристически агенции или оферти на авиокомпаниите, и да си изберете дестинация. Да, февруари изглежда далече, ако купувате билети през юли, но пък чакането си заслужава, а и най-накрая и вие ще можете да сложите снимка по бански във Фейсбук, докато тук всички ринат сняг, увити в шалове до глезените.

СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ! И ПЛАН!

а
Снимка: iStock/Getty Images

Това щеше да е реплика на Карлсон, ако му се налагаше да пътува с перката си до Доминиканската република. Обаче не му се налага на него, а на вас. Затова, след като сте си напазарували билети за зимата през лятото и първоначалното вълнение е отминало, е време да си направите план. Планът е нещо, което ви спасява да не се лутате насам-натам като гламави, пази ви да не се озовете някъде без никаква представа какво да правите там и въобще – прави пътешествието приятно, а не изнервящо. Започнете да проучвате избраната дестинация – какво можете да видите там? Къде е добре да идете и къде – в никакъв случай? Какви са местните обичаи, имате ли нужда от ваксини и от какво трябва да се пазите? Потърсете групи за пътешествия в социалните мрежи – там е пълно с хора, които непрекъснато пътуват и могат да ви дадат ценна информация, която не я пишат по туристическите сайтове. Смарт туристът винаги има план, а най-смарт туристите дори си планират пътешествието в Google Maps и го „проиграват“ още преди да са тръгнали, за да не вземат да се озоват пред Хеопсовата пирамида в почивния ден на гишето ѝ за билети.

НАПРАВЕТЕ СИ ЗАСТРАХОВКА

„А, това на мен няма как да ми се случи!“

Това е мисъл, която е вгорчила живота на хиляди туристи по света. Да, досадно е. Да, губи някакво време. Но знаете ли какво? Добре е да имате застраховка, ако ви ухапе змия в Мадагаскар или отровна патица в Таджикистан. Или ако паднете от рикша в Бомбай. Въобще, много са опасностите, които дебнат туриста по широкия свят, затова няма какво да ви увещаваме – препоръчително е да си направите застраховка. И понеже е добре да продължите да сте смарт и при сключването на застраховка, ето ви предложение – Застраховка Смарт турист (това сте вие) от Yettel и застрахователя Chubb European Group SE.

Защо да го правите?

а
Снимка: iStock/Getty Images

Защото се сключва еднократно и може да я използвате за неограничен брой пътувания, а покритието ѝ стартира автоматично от момента, в който сте в роуминг, като се начислява такса само за дните в престой в чужбина. Плащането става със следващата ви сметка към Yettel, не ходите до офиси и гишета, не си губите времето и най-якото – можете да застраховате и хората, с които пътувате – до 10 човека. Застраховката се активира само един път и след това е валидна за всички ваши пътувания, според вашия избор за всяко пътуване, като Yettel ще ви напомня всеки път.

Медицинското покритие на Смарт турист (това все така сте вие) е до 50 000 евро в Европа и до 100 000 евро в останалата част от света, а помощта, на която можете да разчитате при застрахователно събитие, е денонощна.

Смарт турист е подходяща за всички хора, които пътуват и ползват традиционния начин на пътническо застраховане, както и за тези от вас, които имат туристическа застраховка Revolut или онлайн застраховка в други компании. И най-вече е подходяща за хора, които нямат време и предпочитат да правят всичко онлайн – каквито са повечето съвременни хора.

Покритието включва всякакви събития, като закъснение при пътуване, загуба на багаж, паспорт и други документи, медицински и дентални разходи включително при заразни болести, например COVID-19, или при ухапване от змия, гражданска отговорност, правни разноски, пътна помощ.

И така, ето ви и вас - вече сте смарт турист и знаете как да си подарите екзотично пътешествие до другия край на света през следващата зима. Запретвайте ръкави и започвайте отсега – както народът неслучайно казва, на вълка дайкирито му е студено през февруари, защото сам си купува билетите за Пунта Кана през май.

Пълна информация за застраховката е налична на официалната страница на Yettel.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти