„Случайно в Майорка“ се озоваваме сред страниците на свежия и прокновен роман от писателката и журналистка Доника Ризова

книга
Снимка: Издателство Сиела

В призванието си – журналистиката и PR-a – тя е истински професионалист. Детските ѝ книжки рисуват вълшебни светове за малките читатели и сякаш лекуват поочуканото въображение на вече порасналите читатели. 

Тя е Доника Ризова и ако има нещо, което да обединява всестранните ѝ таланти, това са историите – и сърцето, което влага в изплитането им. Ето защо в първите месеци на 2023 година, когато мечтите за лятно слънце и лазурни плажове още изглеждат твърде далечни, писателката и журналистка ни подарява неочаквано пътуване „Случайно в Майорка“ с дебютния си роман за възрастни.

Забавен, прочувствен и топъл като последните лъчи от пъстър морски залез на плажа, „Случайно в Майорка“ е красива история за любовта и втория шанс, която ни приканва да забавим темпото и да празнуваме живота, както подобава – всеки ден! 

„Нищо не може да те оживи така, както звук от тапа на шампанско.“

Ирини е красива и успешна водеща на най-гледаното телевизионно токшоу в българския ефир. Обичана еднакво от зрителите – както и от неизбежните папараци – тя е свикнала да издържа на наглед невъзможния стрес, съпровождащ професията ѝ. Докато един ден почти не припада в ефир. 

Една случайност довежда до друга и тя се оказва в болницата на бившото си (и вече омъжено за друга жена) гадже Никола. А по-късно и в колата му – в ситуация, подходяща за първа страница в най-жълтите вестници. След поредица от скандални публикации продуцентите на Ирини използват възможността, която отдавна чакат, и я свалят от ефир, заменяйки я за много по-млада от нея колежка.

С тежък бърнаут, ураган от емоции в главата и потънал в хаос личен живот, Ирини най-после склонява да приеме една от поредните покани на най-добрата си приятелка. Все пак има ли по-перфектен начин да се разсееш от проблемите от един месец в луксозна вила в Майорка?

Е, когато съседът ти е невероятно чаровен (и току-що) разведен синеок актьор, който е спряган за следващия Джеймс Бонд, това може да се окаже още по-голям проблем на свой ред.

Готова ли е Ирини да излезе изпод удобната черупка на кариерата си и за пръв път да се почувства истински свободна? И докъде ли ще доведе нейното бягство „Случайно в Майорка“?

Свеж като студена чаша просеко край морето, „Случайно в Майорка“ е изискано поднесен разказ в богатите златисти тонове на лятото, който припомня на читателите си, че щастието може да бъде постигнато, само когато спрем да бягаме от него. 

С финес, майсторство и отдаденост към своите персонажи Доника Ризова пише своя дебютен роман като истинско обяснение в любов към живота, скрит в красотата на малките неща. Любовта, приятелството, спокойствието, вълните и слънцето. И ни кани блажено да се отдадем на екзотична сиеста сред страниците му.

Доника Ризова е журналистка и PR специалист с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR. По-късно е водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Фамилно“.

Завършва „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“.„Случайно в Майорка“ e първият ѝ роман за възрастни.

книга
Снимка: Издателство Сиела

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти