Скритите съкровища, които обикновени неподозиращи хора са намирали у дома

g
Снимка: Pinterest

При строеж или ремонт на своите домове някои хора са намирали скрити съкровища.

Някои от тях са с уникална стойност. 

Вижте 5 от тях:

Сейф, пълен с алкохол, пари и книга

Докато ремонтирали дома си във Финикс, Аризона през 2015 г. собствениците бутнали стена в кухнята на къщата си и намерили сейф на около 50 години. В него имало около 50 000 долара в брой, бутилка бърбън от 1960 г. и книга със заглавие "Пътеводител за обърканите".

g
Снимка: Pinterest

Картина на Ван Гог

Собственици на стар норвежки дом открили произведение на изкуството на тавана си, което предишният собственик на къщата смятал за фалшива творба на Винсент Ван Гог. При по-задълбочено разглеждане обаче установили, че това е автентична, но неподписана картина на известния художник, озаглавена "Залез в Монмайор".

g
Снимка: Pinterest

Гигантско Монополи под килима

През 2003 г. собственик на бунгало в Калифорния намерил огромна игра Монополи, нарисувана на дървения под. Това не било точна реплика на известната семейна игра. Явно правилата са били различни, защото по нея се виждали силуети на голи жени.

g
Снимка: Pinterest

Кухня от Викторианската епоха

Съпрузи решили да почистят мазето – работа, която отлагали с години. Когато се отървали от купчината с боклуци в помещението, те се натъкнали на врата. Тя водела към друго помещение – кухня от Викторианската епоха, снабдена с всичко необходимо – печка, прибори за готвене и хранене, стари пожарогасители.

g
Снимка: Pinterest

Двойка намерила куп археологически артефакти в дома си и го превърнала в музей

Когато през 1970 г. двойка купила къща в Стария град на Йерусалим, съпрузите тайничко се надявали, че ще открият в него някое забравено съкровище. Започнали да търсят усилено и след 18 години разкопки постигнали резултат. Под четириетажния си дом семейството намерило безценни археологически съкровища от еврейската история, някои от които на почти 3 000 години. Съпрузите решили да направят от мястото музей – днешният Siebenberg House.

g
Снимка: Pinterest

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти