Създадено за Eucerin

Склонната към акне кожа: как да я диагностицираме и да създадем ефективна рутина

акне
Снимка: iStock

Ако някога сте водили битката *Аз срещу акнето*, знаете колко е важно да различите спецификите на своя тип кожа и да разпознаете какъв е видът на акнето, което имате. Изясняването на тези фактори е всъщност първата стъпка към бързото и успешно премахване на досадните пъпки, които сриват самочувствието ни. Създаването на рутинна грижа за кожата, която работи за тези типове е от голямо значение.

Преди да минем на вълна пълна бойна готовност обаче, нека направим най-важното - да разгледаме кои са различните видове акне и какви може да са причините за възникването му. 

акне
Снимка: iStock

Гъбично акне (питироспорум фоликулит): Гъбичното акне възниква, когато дрождите се натрупат в космените фоликули. Пъпките могат да бъдат сърбящи и възпалени.

Кистозно акне: Кистозното акне причинява дълбоки, пълни с гной пъпки и нодули. Те могат да причинят белези.

Хормонално акне: Хормоналното акне засяга възрастни, които имат свръхпроизводство на себум, който запушва порите им.

Нодуларно акне: Нодуларното акне е тежка форма на акне, която причинява пъпки по повърхността на кожата ви, както и подкожни нодуларни бучки.

акне
Снимка: iStock

Всички тези форми на акне, дори и по-леките, могат да повлияят значително на възприятието ви за себе си. Не се отчайвайте и не позволявайте на това да се случи, защото решение има. Тук сме, за да ви дадем нашето предложение за надеждна рутина в грижата за склонната към акне кожа. 

Поддържайте кожата си чиста. Нежно измивайте лицето си до два пъти дневно и след изпотяване. Изберете нежен, неабразивен почистващ препарат. Нанесете го с върха на пръстите си, тъй като търкането с кърпи, гъби и други инструменти може да раздразни кожата ви.

Дръжте ръцете си далеч. Докосването на лицето ви през целия ден може да доведе до обостряне на акнето. Въпреки че може да бъде изкушаващо да чоплите, пукате или стискате пъпките си, това ще накара акнето да отнеме повече време, за да се изчисти и ще увеличи риска от белези и тъмни петна, наречени следвъзпалителна хиперпигментация.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Veronika Manova (@ronsygram)

Разчитайте на точната грижа за кожата и се придържайте към нея. В битката срещу акнето трябва да се доверим на продукти, специално разработени за нуждите на акнеичната кожа. Един сигурен съюзник срещаме в лицето на серията DERMOPURE нa Eucerin.

Както вече споменахме, една от най-важните стъпки в грижата за кожата, склонна към акне е доброто почистване. Заложете на DERMOPURE Измиващ гел с тройно действие, за да премахнете излишния себум, мръсотия и грим и да осигурите на кожата си матиран вид, без лъщене. Дерматологично тествания измиващ гел е с 2% антибактериална салицилова киселина, ексфолиращ AHA/BHA/PHA киселинен комплекс и е специално формулиран за намаляване на пъпките и следите от акне като петна и белези. Използвайте измиващия гел като първа стъпка във вашата рутина. Нанасяйте го два пъти дневно, сутрин и вечер.

Продължаваме грижата с DERMOPURE Серум с тройно действие, за да атакуваме директно пъпките. Серумът е с тройно действие с патентован Thiamidol, формулиран за намаляване на белезите от акне, редуциране на несъвършенствата и контрол на лъщенето. Първите видими резултати се наблюдават след 2 седмици, а непрекъснато подобрение продължава с течение на времето. Нанасяйте го сутрин и вечер на добре почистено лице, избягвайки зоната на очите.

И накрая, но не и на последно място, не трябва да забравяме, че добрата грижа за всяка кожа минава през добрата слънцезащита. Затова от Eucerin са разработили DERMOPURE Защитаващ флуид SPF 30, за да отговорят на специфичните нужди на акнеичната кожа. Защитаващият флуид е формулиран да предпазва кожата, склонна към акне и да защитава постинфламаторните петна от потъмняване, причинено от слънцето. Нанасяйте го сутрин на цялото лице или колкото често е необходимo.

Разбирането на спецификите на вашия тип акне и доверяването на правилните продукти ще ви даде нужната преднина в битката с акнето, за да може отново да имате мечтаната чиста и сияйна кожа.

Advertisement

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти