Символиката зад числото 3

g
Снимка: Thinkstock

Днес е 3-ти ноември - ден като всички останали, но според мнозина вибрациите в това число имат своето тълкуване.

Тройката живее под знака на триъгълника.

Числото 3 означава устойчивост и се символизира чрез триъ­гълник, представящ миналото, настоящето и бъдещето. Числото обединява таланта и веселието, символизира възможността за приспособяване.

3 се характеризира със сила, настъпателност, действеност, ор­ганизираност, решително преодоляване на трудностите, работос­пособност. В ден, месец или година, тройката може смело да се пребори с всякакви пречки и да победи.

Това е числото на делови и съобразителни хора, отлични ор­ганизатори и ръководители, смели и самоотвержени. За тях не съществува работа, която не биха могли да извършат.

Хората, родени под знака на 3, в природата си са оптимисти, положително настроени към обкръжаващите ги. Склонни са да ги надаряват с любовта си, очаквайки като ответна реакция ува­жението. Те отлично познават своята натура и не разпиляват си­лите си за дреболии.

Избягват сложните ситуации и конфликти, често действат като магнит, притеглящ по особен начин към се­бе си хармонията и щастието. Да постигат своето им помага тях­ната позитивна настроеност. Хората, родени под знака на това число, са изпълнени с чувство за отговорност и стремеж към усъ­вършенстване.

g
Снимка: Thinkstock

Действайки открито, стремят се да извлекат за се­бе си полза. Изпитват истинска страст към пътешествията и с голяма охота пътуват. Склонни са да проявяват съвършена безкористност, когато оказват помощ на нуждаещите се. При тях се наблюдава ярко изразена склонност към изкуството.

Времето – минало, настояще и бъдеще – ще играе голяма ро­ля в живота на човека, роден под този знак. Общителен, симпа­тичен, убедителен и пълен с очарование, на него му се случва често да убеждава другите. Той притежава щастливата способ­ност да се приспособява към каквато и да било ситуация, тъй ка­то в природата му е заложена особена бързина на възприятията.

g
Снимка: Thinkstock

Подвижен и интуитивен, този човек е и добър психолог. Какво­то и да се случи, винаги избира без ни най-малко усилие най-из­годното за себе си решение. Притежава изключителния талант да се справя с всичко. Той винаги държи да се хареса изключи­телно, което и предопределя готовността му да предприеме не­що, осигурявайки му лидерството в приятелска компания. Тъй като обича да се забавлява и шегува, да излиза и да кани гости, винаги търсят неговата компания.

3 живее изключително в нас­тоящето, не съжалява никога за своите минали действия. Никога не мисли за своето бъдеще – както в живота, така и в любов­та. Има неприятната склонност да купува на кредит и да живее над възможностите си. Опортюнист и хитрец, той знае как да хва­не още във въздуха добрите предложения.

g
Снимка: Thinkstock

За нещастие нетърпе­лив, посреща с досада спънките в ежедневието и се отнася твърде безотговорно към задълженията си. Независим при усложнения­та, отхвърля всичко, което е противно на неговите разбирания. Пълен със сили и идеи, той може да се превърне в свидлив и без­скрупулен самохвалко. Може да постигне изключителни успехи в професии, които изискват бързина на реакциите и интуиция – търговия, журналистика. Би могъл да стане голям адвокат, как­то и да преуспее в определено изкуство или спорт.

Дълбоко интуитивно, 3 трябва да се освободи от емоциите си. Симпатизира си с 1, 51, 6 и 9.

Според Учителя Петър Дънов…

който разбира смисъла на числата, той е разбрал смисъла на живота. Три е положително число, резултат. Носи радост, оптимизъм, талант, добър вкус, хармония и равновесие. Символизира детето, любовта, мъдростта и истината. Учителят е твърдял, че числото три е символ и на изкупление – когато човек е страдал и чрез смирение е заплатил всичко. Три е равновесие. Три е есен.

g
Снимка: Thinkstock

Според Съни Ламбросо, нумеролог и автор на книги за нумерология

Числото 3 е редуцираното число на 300. То се смята за най-слънчевото и късметлийско число. 3 е въображение, оптимизъм, творческо изразяване, думи, които вибрират със собствената си истина; то символизира принципа на растежа. То е оптимист, който раздвижва, украсява, забавлява обкръжението си, а енергията му е младежка, жизнерадостна, оптимистична.
Нулата на 300 не бива да се игнорира. Тя е енергия без форма, но пълна с възможности, защото тя е „пълно“ и „празно“, „нещо“ и „нищо“ едновременно. От носителя й зависи с какво ще „напълни“ „нищото“ и каква форма ще й придаде. Когато след дадено число има нула (а след 3 има дори две нули), то нулата винаги подсилва цифрата пред нея. А щом това предходно число е 3, то призивът към носителя е да се научи да изрича своята истина, да изразява себе си, да си създаде добри приятелства и читатели, да използва съзидателната енергия, която се подсилва от нулата.

g
Снимка: Thinkstock

Питагор твърди, че...

числото три определя духовното у човека. То е първото хармонично завършено число. Означава равновесно положение и пълнота. Три е плодът на двете – бащата, майката и детето. Човекът е същество на вечно противоречие и търсене, но се състои от три елемента: разум, чувства и воля, които съответстват на мъдрост, любов и истина. В хармоничното развития човек, тези три страни на неговото аз образуват равностранен триъгълник.

В езотериката...

това число е играло огромна роля още в древността на източните народи. Там троичността на човешката природа е изразявана с други термини, но в същността си са едни й същи. Три се смята за любимо число на хората. В живота обикновено го допускаме като граница на нещо. Казваме, ако не първия път, ако не втория път, то поне третия път ще се случи.

g
Снимка: Thinkstock

В Библията...

числото 3 обозначава Божият замисъл. Когато се описва разпването на Христос, числото 3 е споменавано около 15 пъти. 3 кръста, 3 апостола в градината с Исус, 3 отрицания на Петър... Всички тези тройки изтъкват, че е било изцяло Божи замисъл Христос да бъде разпнат.

g
Снимка: Thinkstock

Светата Троица...

е един от най-важните празници за християнското съзнание. Той ознаменува идването на Светия Дух. Светата Троица като празник е свързан с най-дълбоките тайни, с най-свещените духовни качества на човечеството. Най-висшата задача на човечеството е символично изразена чрез празника Света Троица; това е, че човек трябва отново да напредне от един интелектуален към един духовен живот. Тя е символ на човешката борба за свобода. В Триединството са три Личности от една същност: Бог Отец, Бог Син и Бог Свети Дух. Затова и се кръстим три пъти, когато влизаме в църква, затова и молитвите се повтарят три пъти.

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти