Симо Колев съветва как да бъдем умни и отговорни родители в новата си книга „Мисия ТАТКО: Диалози“

Симо Колев съветва как да бъдем умни и отговорни родители в новата си книга „Мисия ТАТКО: Диалози“
Снимка: netinfo

Повечето хора познават Симеон Колев от сутрешния ефир на „БГ Радио“. Зад медийната личност обаче се крие баща от плът и кръв с дългогодишен опит. Не е тайна за никого, че Симо обича да задава въпроси. Но още повече обича да отговаря, особено когато питат децата. Защото за Симо бащинството не е просто едната страна на семейната монета, а мисия. И то такава, в която не е сам.

Родни експерти от всички области на живота се превръщат в съмишленици на  Симо, включвайки се в диалозите в най-новата му книга. Сред тях са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, журналистът Георги Милков, експертът по Слънцето от обсерваторията в Рожен д-р Никола Петров, съдия Любка Петрова, психотерапевтът Детелина Стаменова и още много – лекари, историци, учени, преподаватели и доказани специалисти по щастие. За какво разговаря Симо с всички тях? За всичко – от планетите над главите ни до заровените цивилизации под краката ни. За историята, икономиката и парите, за религията и науката, за книгите, музиката, филмите, здравето и образованието. За доброто, за трудното и за неприятното задължително.

„Любознателното дете е дар Божи, а тъпият родител – бич Божи“, споделя авторът, но не за да обижда, а за да провокира: „Мисия ТАТКО: Диалози“ няма за цел да отглежда и възпитава децата. Такава книга по принцип не съществува. Тази просто може да помага в безценното пътуване, наречено родителство“. Изданието предлага идеи и теми, по които e добре децата да имат мнение, да мислят критично и да задават въпроси… защото често въпросите са по-важни от отговорите.

Снимка: netinfo

Премиерата на книгата ще се състои на 20 февруари, сряда, от 19,00 ч. в столичното заведение „Кино Култура“. Гостите на събитието ще имат възможността да се включат в разговор с автора и специалисти в различни сфери за значението на диалозите, които водим с децата, правилния подход, темите табу и всичко любопитното от необятната вселена на взаимоотношенията между деца и родители.

Повече за премиерата вижте ТУК

Повече за „Мисия ТАТКО: Диалози“ вижте ТУК

Снимка: netinfo

За Симеон Колев:

Симеон Колев работи в „БГ Радио“ от самото му създаване. Роден е в София през 1977 г. Учил е в руско училище, после в две квартални, после в Югозападния университет, а най-накрая в НБУ. Завършва и двата университета и в момента е магистър по политология и международни отношения. Обича работата си, неочакваните подаръци, хубавите книжарници, умните хора, колекционерските играчки и хотелите с хубави закуски. Не може да свикне с ранното ставане. В свободното си време често пътува, кара колело и чете исторически книги. Води различни събития и участва в мероприятия, които подобряват средата. Не ходи с костюми, но тези, които притежава, са шити по поръчка. „Мисия ТАТКО: Диалози“ е третата книга на Симo след „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“, в която споделя свои размисли за любовта, секса и брака, и Мисия татко, където говори за първите предизвикателства на родителството.

Снимка: netinfo

„Егмонт“ е водещо издателство за книги и периодика в България. Мисията на компанията е да създава качествено и иновативно съдържание, което вдъхновява, образова и забавлява. В портфолиото на издателството влизат утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Рик Риърдън, Сара Дж. Маас, Джон Грийн и Вероника Рот. Сред основните му партньори са световни гиганти като Disney, Mattel, National Geographic, Hasbro, Microsoft и Mojang.

Снимка: netinfo

Издателството е част от водещата скандинавска медийна група Egmont с активности в 30 държави и над 6200 служители. Създадената през 1878 г. компания се развива в сфери като кино, телевизия, книги, списания, електронна търговия и дигитални услуги. Egmont е фондация, която дарява над 13 милиона евро годишно за осигуряване на по-добър живот на деца и младежи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти