С подкрепата на Mall of Sofia

Силата на човечността

Силата на човечността
Снимка: Istock

Суперсила ли е човечността или е заложена във всеки от нас, защото сме хора и защото, макар и различни, сме част от едно общество, от една и съща реалност? Да дадеш, да помогнеш, да дариш е много повече от обикновен физически акт, защото означава солидарност и топлина, радост и удовлетворение както за получаващия, така и за даващия. Мъдрецът е казал, че човечността е нашата истинска раса, а любовта е общата ни религия и само те имат силата да запалят светилника на упованието и ни преведат през мрачните времена на трудности и отчаяние, когато сме изправени пред тежки изпитания - непосилни за някои. Да подадеш ръка, споделиш насъщния си, да застанеш до човек в беда – именно тези жестове отварят сърцето, вдъхновяват духа и го изпълват с благородство и жизненост, необходими, за да живеем в хармония със себе си и със света около нас.

В края на март 2020 г. три дами - Соня Чакърова, Борислава Ненова, Цвета Димитрова, свързани от дългогодишно приятелство и общото желание да помагат на хора в беда, поставиха началото на начинанието за събиране на хранителни продукти в помощ на нуждаещите се.

Снимка: Mall of Sofia

И както в много красиви истории, и в тази човечността разкри своята сила да вдъхновява и да покълва във всяко сърце. Скоро към събирателния пункт на Орлов мост започнаха да прииждат стотици, желаещи да дарят храна и продукти от първа необходимост. Не след дълго към инициативата се включи и популярният водещ и журналист Ники Кънчев. Той прегърна благотворителната кауза с ентусиазъм и съдейства призивът на „Защото сме хора“ да достигне до по-широка аудитория. Тази история за доброто и човечността продължава да се пише и днес, в навечерието на  Коледа. Кампанията „Доброто в сърцето на града“  обедини Двунационалната търговска камара България-Израел (BCCBI), „Аз обичам България”, организацията „Защото сме хора“ и Mall of Sofia. Всеки, желаещ да се присъедини, може да закупи пакетирани хранителни продукти от списъка, публикуван на сайта на Mall of Sofia и до 20 декември включително да ги занесе в събирателния пункт на търговския център на ниво -2, пред входа на супермаркет BILLA. В предколедния период от 21 до 23 декември на специално обособено място пред Mall of Sofia ще бъдат дарявани пакети със събраните продукти.

Снимка: Mall of Sofia

Въпреки промените в мерките за борба с пандемията, Mall of Sofia и партньорите на търговския център решиха да продължат кампанията за събиране на хранителни продукти при спазване на всички правила за безопасност. Организаторите са уверени, че при все трудностите, човечността в сърцата ни ще разцъфти и ще останем заедно в предизвикателни времена като днешните. Те вярват, че на посланията за солидарност и взаимопомощ ще откликнат повече хора, които ще подадат ръка на нуждаещите се и ще направят и тяхната Коледа щастлива, изпълнена с искриците на съпричастността и надеждата. Да, всички ние преживяваме огромната и неочаквана промяна в сценария на пиесата на живота, но всеки един от нас може да допринесе към общото със свой куплет. Какъв е куплетът, който ще напишеш ти?*


*препратка към стихотворението „О Me! O Life!“ на Уолт Уитман

Повече информация за кампанията можете да намерите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти