Създадено за Eucerin

Силата да промениш света

Силата да промениш света
Снимка: iStock/Getty Images

Всеки от нас мечтае да замине за далечен, топъл, екзотичен остров. Високи палми, коктейли в кокосови орехи, ситен пясък, ярко слънце и изумрудена вода – истинска сбъдната мечта!

Може би малко хора обаче си дават сметка, че има и едни други острови – съвсем не толкова привлекателни за прекарване на ваканцията. Виждали ли сте някога, на живо или на снимка, остров от отпадъци? Звучи нереално, но вече има такива.

Най-големият от тях е наречен Пластмасов континент и се намира в Тихия океан. Площта му е 3 пъти по-голяма от тази на Франция. Освен него в Световния океан има още 4 по-малки острова, но и те растат с всеки изминал ден, защото всяка година над 8 милиона тона пластмасови отпадъци попадат в океаните.

Ще си кажете: „Какво толкова, нали не са в двора ми или в курортите, в които ходя на почивка?“. Проблемът е, че пластмасовите отпадъци са навсякъде около нас. По улиците на градовете и селата, в реките и езерата може да откриете опаковки от битовата и хранително-вкусовата промишленост. Сред тях има такива, които се разлагат за период от 20 до 500 години. Веднъж разградена, пластмасата се преобразува в микрофибри, които попадат в почвата, морето и питейните водоизточници.

Можем ли да намалим значително пластмасовите отпадъци?

Снимка: iStock/Getty Images

Отговорът е ДА! МОЖЕМ!

  • Можем да заменим найлоновите торбички с платнени пазарски чанти!
  • Вместо пластмасови кутии за съхранение, нека използваме стъклени буркани и кутии.
  • Стъклената чаша, бутилка или буркан – са чудесна алтернатива на еднократните чаши за кафе и чай!
  • Пластмасовите мебели могат да се заменят с маси и столове от естествени материали като метал, дърво и ратан.
  • Вместо пластмасови играчки, купете на децата си такива от дърво и текстил.
  • Обръщайте внимание на опаковките на козметичните продуктите, които купувате. Дали могат да се рециклират и дали са направени от рециклирани материали?

Важно е да бъдем честни към себе си и да си признаем, че грижата за външния вид е от основополагащо значение да се чувстваме добре като жени. Същевременно обаче, едва ли си даваме сметка колко пластмасови флакони и опаковки има в козметичните ни чантички и шкафове!? Стремежът на все повече от нас е грижата за красотата да премине отвъд, трансформирайки се и в грижа за природата.

Снимка: iStock/Getty Images

Добрата новина е, че това вече е факт! Един от световните лидери на пазара за козметични продукти създаде иновация, която значително влияе за намаляване на пластмасовите отпадъци. Повече от 100 години Eucerin се грижи за кожата на милиони жени по света. Днес във фокуса на козметичния гигант влиза и грижа за околната среда. Нововъведението на една от най-предпочитаните марки ни дава възможност да щадим природата и едновременно с това да продължим да поддържаме най-силното си „оръжие“- красотата!

Снимка: Eucerin

В какво се състои иновативното постижение? Спестяване на 90% пластмаса с новите опаковки на продуктите Hyaluron-Filler. Eucerin въвежда вътрешен контейнер в класическото бурканче на антиейдж серията Hyaluron-Filler Дневен крем и Hyaluron-Filler Нощен крем. В този контейнер е поместен самият продукт. След изразходването му контейнерът лесно се изважда и се заменя с нов пълнител със същата вместимост като оригиналната опаковка. Пълнителите са произведени от 100% рециклируеми материали - алуминий и пластмаса, а количеството пластмаса е намалено с 90% от това на стандартната опаковка.

Снимка: Eucerin

Всички потребители, които искат да запазят природата и са загрижени за собственото си здраве и това на семействата им, могат да открият специалното означение върху опаковката на антиейдж серията Hyaluron-Filler дневен крем и нощен крем относно по-малкото количество пластмаса, използвано за нейното производство. Проучванията сочат, че ако клиентите масово подкрепят инициативата на бранда, то само за 1 година ще бъдат спестени над 16 тона пластмаса.

Снимка: Eucerin

Днес повече от всякога човечеството се взира не само в себе си, но и в последствията, които нанася върху природата. Затова козметичният бранд развива специална политика, в която иновациите в грижата за кожата се простират далеч отвъд нея. Основните цели на компанията за следващите години са:

  • 30% от пластмасовите опаковки на продуктите да съдържат рециклирана пластмаса;
  • да намали с 50% употребата на чиста пластмаса на основата на изкопаеми;
  • 100% от опаковките да бъдат с опция за пълнител, да могат да се ползват отново и да се рециклират

Светът се променя! Козметичните брандове също!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти