„Сиянието“ се завръща с Юън Макгрегър

кино филм Юън Макгрегър Стивън Кинг Сиянието
Снимка: Getty

„Сиянието“ на Стивън Кинг ще получи своето екранно продължение, базирано на книгата му „Доктор сън“.

Новият филм ще разглежда живота на Дани Торънс след събитията в злокобния хотел „Панорама“. Вече стана ясно, че в ролята на порасналото момче ще влезе Юън Макгрегър.

Според някои източници самият писател е дал благословията си за избора на актьора.

„Доктор сън“ проследява Дани Торънс години след историята в сиянието, травмирала момчето. Синът на Джак Торънс е тръгнал по стъпките на баща си, но се озовава в друг град. Там трябва да помогне на момиче, с което си приличат по своята дарба, като се противопостави на зли същества.

Лентата ще бъде режисирана от Майк Фланаган, който вече има опит с друга творба на Стивън Кинг – „Играта на Джералд“, превърната в едноименен сериал на Netflix. Очаква се „Доктор сън“ да излезе през 2020 г.

Снимка: netinfo

Предвид успеха на „То“, излязъл по екраните миналата есен, всички студия, които притежават права върху екранизацията на някои от романите на писателя, правят планове да доразвиват историите, твърди изданието “Variety”.

При излизането си през 1980 г. „Сиянието“, режисиран от Стенли Кубрик, е сметнат за бокс-офис разочарование със спечелените 44 млн. долара на фона на бюджет от 19 млн. Десетилетия по-късно лентата вече е със статут на класика в жанра на ужасите, а постъпленията от предстоящия нов филм едва ли ще останат на същото ниво.

филм Сиянието кино
Снимка: Warner Bros

Още от Холивуд:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти