Сигурни сигнали, че той ти губи времето

двойка
Снимка: iStock

Има хора, които си заслужават да им посветиш времето и чувствата си, но има и такива, които е най-добре да изхвърлиш от живота си колкото може по-скоро.

Как обаче да направиш разликата? Как да различиш този, който само ще ти пропилее времето и разбие сърцето?

Има няколко сигнала, които са сигурен знак на несигурна и безперспективна връзка.

Влакче на емоциите
Един ден той е всичко, за което си мечтала, на следващия обаче сякаш чувствата му са се изпарили. Вчера е бил отдаден, любвеобилен, романтичен дори, но днес отговаря едносрично, ако изобщо си направи труда да върне съобщение. През цялото време на връзката ти с него се чудиш какво се случва и на какво се дължи това дуално поведение, с което имаш усещането, че си се качила на влакче на емоциите – от висините на любовта и щастието падаш до състояние на чудене дали изобщо сте заедно. Ти обвиняваш себе си, че не правиш нещо както трябва и така предизвикваш приливите и отливите на любовта му, но истината е, че той просто не държи толкова на теб или си има други странични занимавки (с други жени).

“Не знам… Ще видим… Може би…”
Никога за нищо почти не получаваш точен отговор от негова страна. Иска ти се да направите някакъв общ план за почивка, за уикенда или поне уговорка за ходене на кино, но той вечно си намира някакви оправдания да не участва. Предпочита да се решава ден за ден и да не поема конкретен ангажимент.

двойка
Снимка: iStock

“О да, разбира се, там съм”
По-лошото от описаното по-горе е, когато той обещава с готовност, че ще дойде на рождения ден, на който сте поканени или че иска да отидете заедно на море, или че няма против да е твоят +1 на сватбата на приятелката ти, но винаги и все в последния момент си намира извинение да не дойде. А ти го оправдаваш пред всички, но най-вече пред себе си, че причината му е наистина извинителна, защото той иначе толкова много държи на теб. В един момент ще трябва да приемеш истината, че той не се отнася сериозно с теб, не уважава времето ти и не му пука дали те разочарова.

Все трябва ти да се обадиш
Ако ти не му пишеш, той рядко ще се сети. Ако ти не му се обадиш, ще има да си чакаш да звънне той. Инициативата идва от негова страна единствено, когато е в настроение за интимни игри и закачки, ако ме разбирате правилно. През останалото време все си ти тази, която звъни или пише, за да каже “Здрасти” или да сподели нещо хубаво, да попита как е минал денят му и т.н. От негова страна подобна загриженост или любопитство идва рядко, даже почти никога. Причината не е, защото той е зает или не е от “този тип мъже”, а просто не му пука. Не се сеща за теб, не се интересува, не му се отделя време. Звучи брутално, но е така и колкото по-рано го приемеш, толкова повече проблеми ще си спестиш.

Жените трябва да се научим, че не следва да преследваме никого и да молим за любов и внимание. Ако се налага да го правим, значи човекът е меко казано неправилен за нас. Връзката или трябва да се получи спонтанно с желание за комуникация и отдаденост от двете страни, или по-добре да не се случва. Никой не трябва да проси за любов, това е.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти