Ще валят звезди - тази вечер се сбъдват всичките ни желания!
Снимка: Thinkstock

Ще валят звезди - тази вечер се сбъдват всичките ни желания!

Днес се въоръжете с няколко желания и приятна компания, с която да наблюдавате падащия метеоритен дъжд. 

Хващайте лист и химикал и започвайте да мислите и да пишете своите желания, защото още от древността се смята, че падащите звезди сбъдват най-съкровените ни мечти.

Това ще бъде най-светлият метеорен дъжд, който носи със себе си силна енергия, която можем да "използваме" в наша полза. Защото желанията не са само част от нас самите, те са част от това, което чува Вселената.

Всяка година около средата на август Земята преминава покрай остатъците от кометата Суифт-Тътъл. Когато отломките от нея навлязат в атмосферата на Земята, те изгарят и оставят опашки от светлина - "падащи звезди". Тъй като от Земята метеорите изглеждат сякаш идват от съзвездието Персей, се наричат Персеиди.

Снимка: Thinkstock

Най-доброто време за наблюдение (и пожелаване) е и днес, в нощта на 12 срещу 13 август. Вчера бе началото на звездния дъжд, а до 20:00 ч. на 12 август ще достигне най-пиков етап.

Въпреки това падащи звезди има до края на месеца, макар и по-малко на брой.

Метеорен дъжд може да се наблюдава в ясно небе, а този - дори и през деня. 

Хайде, намислете желанията си! Всичко може да стане реалност, ако вярваме достатъчно силно в него. Е, няколко падащи звезди няма да навредят, нали? Дори смятаме, че ще помогнат за сбъдването на най-съкровените ни мечти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти