Щастието няма география

Щастието няма география
Снимка: netinfo

Имам си една мечта ... да обиколя света, да се запозная с нови градове, да видя всички екзотични места по света и да се докосна до различни култури.

Аз съм типичен представител на своята зодия - Стрелец.

Ние се славим с авантюристичния си дух, приключенски нрав и вечно стегнати куфари... Мислех си, че с годините тази моя страст ще отмине, но уви.

В главата ми се нареждат нови и все по-екзотични дестинации, а както казват хората "Апетитът идва с яденето".

Всяко пътуване събужда в мен неподозирани емоции и ме обхваща едно такова трескаво вълнение. Дори приготвянето на багаж за двудневно бягство на вилата ме кара да се радвам като малко дете на захарен памук.

Все още искрено вярвам, че щастливите хора живеят в чифт удобни за пътуване обувки.

Но трябва да споделя, че открих една неочаквана за мен истина, а именно, че човек обикаля света в търсене на това от което се нуждае, за да се завърне и да го намери дълбоко в себе си.

Така разбрах, че щастието няма география.

Още по-лошото е, че няма как да го въведем като координати на GPS устройството си и да намерим възможно най-краткия път.

Щастието е нещо необяснимо и всеки го чувства по различен начин. Всяка една от нас го открива в нещо уникално - понякога то е усмивката на любимия човек, ласката на грижовната ни майчица, детски смях, морския бриз, бордната карта, която оказва поредната дестинация за пътешествие или дори вкусно приготвената домашна храна.

Щастието  е посока, път, предизвикателство, състояние на духа, а не място. То е вътре в нас и може да бъде намерено всеки път когато имаме нужда от него.

Понякога просто можем да отворим раклата със сантиментални спомени, които да провокират онази закачлива издайническа усмивка, друг път, просто можем да помечтаем за предстоящата лятна ваканция сред горещ пясък, морски вълни или мирис на планина.

За своите 30 години съм обиколила доста кътчета по света и знам, че след всяко пътуване се връщам по-различна, по-богата и много по-щастлива.

С всяко следващо пътуване  откривам, че пътят към дома, пътят към истинската ми същност и пътят на щастието се пресичат все по-осезаемо. Научих се да благодаря на съдбата за всяка възможност да разширявам своя кръгозор, да се радвам на всеки миг и да вярвам, че най-хубавите моменти предстоят.

И така щастието се превърна в мой спътник, мой верен другар и моя постоянно любима дестинация.

Отмина още един ден, в който не си купих самолет, не летях до Рим, Барселона, Париж, Монако, Ница и Кан... не съм облечена по последен писък на модата, не ядох екзотична храна на далечен остров и не пих италианско вино от някоя изба... Но фактът, че се събудих до най-прекрасния съпруг, срещнах любимите си хора, поговорих с истински приятели, видях безграничната обич в очите на своята майка ме прави безкрайно щастлива.

И така стигам до извода, че  щастието е скъпо нещо и за него не влияят никакви физични закони и географски измерения.

Щастието е вътре в нас!

Автор: Михаела Маркова

***

Припомнете си още:

Щастието е аромат, приятели и пухкаво котенце

Дали това е щастието?

Жената завоевател - оригиналът

Тефтерче за щастие

Как да имаме "Женското щастие"?

Откриха съставките на истинското щастие

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти