Седем дами представиха роман на Исабел Алиенде

Мария Илиева, Искра Ангелова, Таня Карабелова, Гергана Турийска, Ирмена Чичикова, Кремена Димитрова и Ива Дойчинова
Снимка: Петрина Радева

Лилия Огнянова

В приятната обстановка на наскоро открития ресторант "Рубаят" седем очарователни дами представиха поредната книга на писателката Исабел Алиенде, която е издадена на български език.

Става дума за романа "Дневникът на Мая" - един разказ за съзряването на изоставената от родителите си Мая Видал.

Както винаги в книгите на Исабел, главната героиня е изключителна, необикновена жена, която минава през редица перипетии, за да опознае себе си, да намери щастието и любовта си.

В книгата отново са преплетени исторически и автобиографични събития от живота на самата писателка, но кое е истина и кое е плод на фантазия, знае само тя.

Това обаче, което отличава "Дневникът на Мая" от останалите книги на Алиенде е, че действието се развива в съвременните дни което се случва за първи път в неин роман.

Книгата е написана през 2011 година и вече е достъпен на българския пазар.

Интересно е да се спомене, че всички романи на Исабел Алиенде са преведени на български език.

"Дневникът на Мая" бе официално представен от певицата Мария Илиева, актрисата и телевизионна водеща Искра Ангелова, модела Таня Карабелова, текстописеца Гергана Турийска, актрисата Ирмена Чичикова, драматурга Кремена Димитрова и радио водещата Ива Дойчинова.

Всички те прочетоха по откъс от началото на романа, като по този начин представиха образа на изключителна жена, умело създаден от чилийската писателка.

Исабел Алиенде е най-известната латиноамериканска авторка, а сред най-добрите й творби са трилогията "Къщата на духовете" (1982), "Дъщеря на съдбата" (1999) и "Портрет в сепия" (2000), "Ева Луна" (1987) и "Приказки за Ева Луна" (1989). Тя е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г. и на престижното отличие "Ханс Кристиан Андерсен" за 2012 г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти