Създадено за Samsung

Samsung Galaxy S23 – смелият компактен смартфон

Samsung Galaxy S23 – смелият компактен смартфон
Снимка: Samsung

През последните години пазарът на смартфони се насочи предимно към моделите с възможно най-големи дисплеи. Техните ползи са безспорни, но понякога може и да са неудобни за някои потребители. Или просто някои хора предпочитат по-компактни телефони.

Дълго време имаше схващане, че по-малките смартфони са компромисни. Те не предлагат същото ниво на технологии и функции като моделите с големи дисплеи. Новият Samsung Galaxy S23 е на пазара и напълно развенчава този мит. Телефонът е част от флагманската серия на Samsung, която включва още два модела – Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra. И макар да е най-малък физически, Galaxy S23 предлага мощен хардуер и софтуер, които могат да се очакват от един голям флагман.

Смелото решение

В наши дни на пазара няма особено много компактни смартфони, особено във високия клас. Samsung Galaxy S23 на пръв поглед е странно решение против пазарната тенденция. Но често точно подобни ходове водят до най-интересните предложения.

d
Снимка: Samsung

Samsung Galaxy S23 е по-компактен от повечето смартфони в своя клас. Но благодарение на прогреса на технологиите, това не означава, че е с непрактично малък дисплей. Той всъщност е 6.1-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с резолюция  2340х1080. Екранът е с адаптивно опресняване на картината до 120Hz. Това означава, че телефонът може да предлага красиви и гладки анимации и визуализации, но и да намалява скоростта на опресняване, за да пести батерията, когато се използва за по-обикновени дейности като четене или чатене, например. Функцията Eye Comfort Shield пък предпазва очите от преумора, а пиковата яркост от 1200 нита гарантира перфектна видимост и в условия на максимална слънчева осветеност.

Galaxy S23 е и доста здрав, както се очаква от един флагман. Телефонът е с подсилена алуминиева рамка и защитен с Corning Gorilla Glass Victus 2. По-голяма част от материалите за изработката на всеки смартфон са рециклирани. Това включва алуминия, стъклото и дори пластмасата. Моделите в цялата серия използват и натурални багрила за своите цветове. Galaxy S23 е водо- и прахоустойчив с рейтинг IP68, така че ще се справя както с ежедневието на своя притежател, така и с по-динамичните почивки.

По-тънката рамка около дисплея позволява постигане на по-малки размери и тегло. Galaxy S23 е с тегло едва 168 гр., като лесно и удобно се помества и в по-тесни и плитки джобове – идеално за по-леките пролетни и летни тоалети. И лесно се работи с него с една ръка, а интерфейсът OneUI позволява лесно той да бъде допълнително персонализиран според личните предпочитания до най-малкия детайл, включително вид и размер на иконите, на шрифтовете и елементите. Така „малкият“ телефон може да бъде „голям“ прозорец за дигиталния свят.

d
Снимка: Samsung

Компактното фотостудио

Още една категория, в която Samsung Galaxy S23 не отстъпва на по-големите по размер флагмани, е камерата. Смартфонът на Samsung има 50МР основна камера, 12МР ултраширокоъгълна камера и 13МР телефотокамера с 3-кратно оптично увеличение и механична стабилизация. Предната камера за селфита е 12МР, като тя е със Super HDR технология за по-добро качество на снимките.

Основната камера разполага и с технологията Nightography за по-качествени нощни снимки и клипове. Тя работи с помощта на изкуствен интелект и оптимизира детайлите при слабо осветление. Изкуственият интелект в камерата на Galaxy S23 е наличен и за много други ситуации. Той може да разпознава различни обекти или текст, като да позволява лесното му копиране за обработка в текстов редактор.

Galaxy S23 поддържа и RAW формат на снимки, като чрез приложението Expert RAW заснемането на кадри, включително нощен небосклон, може да има доста впечатляващи резултати. Телефонът може да подобрява и готови кадри чрез Photo Remaster. А видеоклиповете могат да са с до 8K резолюция. 

Малък, но с голямо сърце

Първата асоциация за по-компактните устройства обикновено е, че не са с най-мощния хардуер. Galaxy S23 обаче не следва тази тенденция. Смартфонът използва процесор Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm в специална, допълнително оптимизирана за Galaxy версия. Той е 8-ядрен, като има и 8GB оперативна памет. Вграденото място за съхранение може да е 128GB или 256GB.

Хардуерът може да се справя и с по-натоварващите игри, като гейминг режимът подобрява производителността. Galaxy S23 работи добре и с няколко приложения. Интерфейсът One UI поддържа отваряне на приложения в отделни прозорци или разделянето им на екрана едновременно, което не затруднява работата на телефона. Дори и на базовия модел от серията Galaxy S23, потребителите могат оптимално да се възползват от повечето широкодостъпни Google приложения, както и от YouTube Premium и Spotify.

d
Снимка: Samsung

Батерията е с капацитет 3900mAh, като Galaxy S23 може да се адаптира към навиците на потребителя, за да оптимизира изразходването ѝ. Дори и при по-интензивно използване, тя може да издържи в рамките на деня, а при по-нормално натоварване, може да достигне и около два дни преди да е нужно зареждане. Galaxy S23 поддържа бързо жично и безжично презареждане, като може и да зарежда други устройства и аксесоари.

Galaxy S23 разполага и с всичко останало от флагманската серия. Това включва повишена защита на данните чрез Samsung Knox, както и удължена софтуерна поддръжка – 4 години актуализации на операционната система и 5 години ъпдейти за сигурност. Multi Control функцията пък улеснява връзката с лаптоп и прехвърлянето на файлове и съдържание, а OneUI може да се персонализира по много начини.

И още едно осезаемо предимство на компактния Galaxy S23 е цената. Именно затова смелото решение да се предложи по-малък по-размери, но не и по функции модел, има своя резон и Samsung Galaxy S23 ще се хареса на потребителите, които търсят практичност и производителност в компактен размер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти