Сагата "Бьорндал"

Сагата "Бьорндал"
Снимка: netinfo

С наближаването на коледните и новогодишните празници със сигурност се замисляте какви подаръци да изберете за близките си хора. Книгите винаги са добър вариант за подарък.

Днес ще ви запознаем с една поредица, която е чудесен вариант за изненада под коледното дръвче за любителите на четенето.

Става дума за трилогията Бьорндал” на Трюгве Гюлбрансен, издадена от ИК "Персей".

Трюгве Гюлбрансен (1894-1962) е един от най-големите норвежки класици.

В средата на ХХ век той е четвъртият най-продаван автор в света благодарение на трилогията си "Бьорндал".

Тя съдържа романите "Отвъд пеят горите", "Полъх от Планината на мъртвите" и "Път заобиколен няма", които още тогава са преведени на повече от 30 езика и продадени в 12 млн. екз., а трилогията е включена в специална селекция на Белия дом, САЩ, с най-доброто от литературата на ХХ век.

Българското издание включва трите романа, събрани в един том, както е и последното норвежко издание.

За сюжета на книгата:
В едно трудно време, когато новото прониква бавно в стария консервативен свят, благодарение на интелекта и предприемчивостта си семейство Бьорндал натрупва земи и богатства.

Съседите им мислят, че е опасно да си имаш вземане-даване с тях, но мъжете Бьорндал са силни, смели и честни, макар и нерядко сурови хора.

Сплетните, завистта и злото стават неизменна част от живота на семейството. Но това не пречи на Бьорндал да търсят любовта и да постъпват така, както диктува съвестта им, за да устоят на превратностите на времето и съдбата, да открият смисъла на живота и да прозрат във вечността. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти