С воля и тренировки: чудесата, на които е способно човешкото тяло

тяло
Снимка: iStock

Човешкото тяло е добре смазана машина. Системите в него са толкова добре координирани помежду си, че граничат с гениалността. Документалната поредица „Знаеш ли как?” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON, разкрива любопитни тайни, за които вероятно не сте и подозирали, или поне не сте се замисляли. В един от епизодите науката разкрива неподозираните способности на човешкия организъм.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Гмуркачите могат да задържат дъха си рекордно време. Можем дори да тренираме белите си дробове. Световният рекордьор по задържане на дъх е 44-годишен мъж. Рекордът е от 2009 г. Стефан Мивзут може да се гмурка на дълбочина от 150 м – с 30 м повече от втория етаж на Айфеловата кула. Той е издържал без въздух 11 минути и 35 секунди.

тяло
Снимка: iStock

Някои хора, практикуващи йога, могат да движат стомасите и червата си. Упражнението помага да масажираме вътрешните си органи и е много полезно за здравето. Какво се случва в телата им и как е възможно това? Йогата съчетава правилно дишане и гъвкавост.

Ултрамаратонците избягват десетки километри в екстремни условия. Натали Моклер е 46-годишна медицинска сестра. Тя обаче е световен шампион по бягане – обиколила е връх Мон Блан за 25 часа с 15-минутна почивка за вода и тоалетна. С ходене това отнема около седмица. Натали споделя, че не е тренирала като млада, а таланта си открила случайно на 40-годишна възраст.

Оказва се, че единственото, което се изисква, за да постигаме висоти и рекорди, са воля и тренировки.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти